BVKB: Jāveic dzīvojamā fonda tehniskā stāvokļa padziļināta analīze

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Lai gan dzīvojamo ēku uzraudzība neietilpst Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) funkcijās, birojs regulāri saņem iedzīvotāju ziņojumus, kuros paustas bažas par kādu ēku tehnisko stāvokli, tādēļ būtu jāveic dzīvojamā fonda tehniskā stāvokļa padziļināta analīze, sacīja BVKB direktore Svetlana Mjakuškina.

Tā kā dzīvojamās ēkas nav birojam piekritīgas, BVKB informē attiecīgi piekritīgās pašvaldības būvvaldi par saņemtajiem iedzīvotāju iesniegumiem.

«Vispār kopumā mūs ļoti uztrauc esošā situācija ar dzīvojamo fondu. It īpaši kontekstā ar dažādām nesaskaņotām pārbūvēm. Manuprāt, tā ir tiešām tā joma, kurā būtu nepieciešams veikt padziļinātu analīzi un saprast, kāds ir dzīvojamā fonda tehniskais stāvoklis,» sacīja Mjakuškina.

Viņa norādīja, ka tikmēr, kamēr nav veikta analīze, kamēr nav saprasts, kāds ir reālais tehniskais stāvoklis dažādām sērijām, kas ir uzceltas dažādos gados, nevarēs arī izstrādāt nepieciešamos risinājumus.

Jautāta, kas varētu veikt dzīvojamā fonda tehniskā stāvokļa analīzi, Mjakuškina sacīja, ka ir jāpiesaista speciālisti, būvinženieri un tas būtu jādara Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar pašvaldībām vai apsaimniekotājiem.

«Zinu, ka par šo tiek runāts un ir plānoti pasākumi, lai to īstenotu. Mēs esam izteikuši gatavību iesaistīties. Ja nepieciešams, mēs varam palīdzēt definēt nepieciešamo pārbaužu apjomu,» piebilda Mjakuškina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu