Mīli augus, bet dzīvoklis ir tiem par mazu? Šī tendence ir tev

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Mazi dzīvokļi bez iespējas tajos izkārtot telpaugus ir visai izplatīta mūsdienu problēma, kas piemeklē miljoniem pilsētu iedzīvotāju. Par laimi, mājokļa interjerā ir iespējams iekļaut dažādus dekorus un pat mēbeles, kas ik dienas atgādinās par dabas tuvumu un skaistumu.

Augi, zaļumi, ziedi un to aromāts dažiem ir svarīgākais un skaistākais no mājokļa dekoriem, taču dzīvošana nelielā dzīvoklī liedz palodzes izrotāt ar augiem. Augu kolekcijas izvietošana mazā dzīvoklī dažkārt var būt kā matemātikas uzdevums - ir jāpanāk, lai māja neizskatītos piekrāmēta, bet vienlaikus augiem un to puķupodiem ir jāpilda dekoratīva funkcija. Izpildīt abas prasības reizēm ir neiespējami, tāpēc mazā dzīvoklī labākā ideja ir strikti ierobežot augu skaitu un atmodināt dabu citā veidā. Šobrīd ārkārtīgi populāra interjera tendence ir augu lapu raksti uz visdažādākajiem interjera priekšmetiem.

Zaļumu raksti interjerā ir aktuāli jau kādu laiku, taču šogad veiktajā sociālā tīkla Pinterest aptaujā noskaidrots, ka tieši šogad augu tekstūra ir kļuvusi vēl aktuālāka. Starp populārākajiem rakstiem dominē gan stilizētas palmu lapas, gan romantiski un smalki ziediņi, gan arī apzeltītas augu lapas.

Lai atmodinātu dabu savā mājoklī, sāc ar vienkāršiem sīkumiem, piemēram, iegādājies krūzes vai citus traukus ar ziedu vai palmu lapu rakstiem. Uz baltu sienu fona iederēsies ierāmētas augu vai ziedu fotogrāfijas vai zīmējumi. Botāniska interjera veidošanai vari izmantot arī pašu ievāktos augus - nospied tos un ierāmē; maģiskākam izskatam vari izvēlēties abpusēju stikla rāmīti ar caurspīdīgu vidusdaļu - tas radīs «lidojošo augu» iespaidu. Drosmīgākiem mājokļu saimniekiem izaicinājums būs augu rakstu tapetes - tās izskatās pasakaini, tomēr šādas sienas prasa noteiktu interjeru, mēbeles un iekārtojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu