Pussienas atgriežas interjera dizaina modē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/Instagram

Pussienas, kas reiz bija ļoti populāras ASV un Rietumeiropā, nu lēnām sāk atgriezties interjera dizaina modē. Sētas augstuma sienas, kas sadala telpas vairākās zonās, interjera dizaineri arvien biežāk izvēlas izbūvēt to praktisko funkciju dēļ. Sienas ne tikai atdala telpas, bet tās ir iespējams papildināt ar plauktiem, skapjiem un slēptajiem plauktiem.

Pussienas ir lielisks risinājums, ja kāda lielāka telpa ir jāsadala vairākās zonās, piemēram, darba un dzīvojamajā zonā. Dažkārt pussienas jeb tā sauktās «poniju sienas» spēj sadalīt telpu pat trīs un četrās zonās. Ar šādu izaicinājumu saskārās slavenie dizaineri Džoanna un Čips Geini, kas realitātes šova «Fixer Upper» ietvaros pārveidoja kāda klienta mājokli - mājas īpašnieks vēlējās sadalīt vienu lielu telpu trīs zonās jeb telpā iekārtot veļas, darba un atpūtas zonu. Dizaineriem ideja ātri vien bija rokā - telpā jāiebūvē poniju siena un jāatdala telpa ar milzīgiem atvērtajiem plauktiem.

Poniju sienas nosaukums ir cēlies no poniju staļļiem - 1863. gadā kāds fermeris vārdā Valters Klaidels bija pirmais, kas savā stallī izdomāja būvēt sienas, kas nesniedzas līdz griestiem un ļauj mazajiem zirgiem komunicēt savā starpā un redzēt visu notiekošo. Laikam ejot, drīz vien poniju sienas kļuva par dzīvojamo māju interjera risinājumu - tās sadalīja telpas daļās, bet vienlaikus telpa bija atvērta un brīva.

Dizaneri Džoanna un Čips Geini atzīst, ka poniju sienas nav domātas visiem - dažkārt pussienas mēdz izskatīties neveikli vai padarīt interjeru vecmodīgu, taču tās ir parocīgas brīžos, kad ir nepieciešams noslēpt podu no izlietnes zonas vai atdalīt virtuves zonu no ēdamzonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu