Sevastovai neveiksme Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Zaudējumu 2018. gada sezonas trešā «Grand Slam» tenisa turnīra - Vimbldonas čempionāta - pirmās kārtas mačā pirmdien piedzīvoja Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura ar rezultātu 1-6, 6-2, 4-6 piekāpās Itālijas pārstāvei Kamilai Džordži. Līdz ar to Sevastova no tālākas dalības prestižajā turnīrā izstājās. Latvijas tenisiste Vimbldonas čempionātu noslēgusi ar desmit WTA ranga punktiem.

Džordži šim mačam bija izvēlējusies aktīvu taktiku, laukumā darbojoties ļoti ātri un agresīvi. Tas vainagojās panākumiem, jo Sevastovai itālietes spēlei neatradās nekādi pretargumenti. Arī Džordži serve bija augstā līmenī, neļaujot Latvijas tenisistei tikt kaut pie vienas breikbumbas. Tas viss noveda pie tā, ka Sevastova pirmajā setā ar lielām grūtībām spēja uzvarēt tikai vienā geimā, kamēr Itālijas tenisiste lauza viņas servi divas reizes, triumfējot ar graujošo 6-1.

Otrajā setā Sevastovai izdevās pilnībā mainīt cīņas gaitu. Viņa bija saņēmusies, kamēr Džordži vairs nespēlēja tik pārliecinoši un pieļāva kļūdas. Pēc savas serves nosargāšanas Latvijas tenisiste otrajā geimā beidzot tika pie pirmajām breikbumbām, izmantojot uzreiz pirmo. Viņa pat pamanījās Džordži servi lauzt divas reizes pēc kārtas un izvirzīties vadībā ar 4-0. Pēc tam itāliete pie Sevastovas serves ieguva kopumā četras breikbumbas, taču pamanījās neizmantot lielisku iespēju lauzt pretinieces servi, kā rezultātā Latvijas tenisiste atspēlējās un uzvarēja geimā.

Tādējādi Sevastova otrajā setā izvirzījās vadībā ar 5-0, pēcāk Džordži pie savas serves gūstot pirmo punktu otrajā setā, bet septītajā geimā Latvijas tenisiste servēja par uzvaru setā. Tiesa, šis geims nebija veiksmīgs, jo viņa nonāca iedzinējos ar 15:40, sarūpējot itālietei divas breikbumbas, turklāt pēc tam pamanījās pieļaut dubultkļūdu, kas Džordži ļāva atspēlēt vienu breiku.

Tomēr, pateicoties divām Džordži dubultkļūdām, Sevastova uzvarēja nākamajā geimā un izcīnīja uzvaru otrajā setā ar 6-2.

Līdz ar to šā mača uzvarētāja tika noskaidrota izšķirošajā - trešajā - setā. Tā gaita krietni atšķīrās no pirmajos divos redzētās, jo abas tenisistes aizvadīja ļoti līdzvērtīgu divcīņu. Ļoti ilgā pirmajā geimā Džordži izmantoja ceturto breikbumbu un lauza Sevastovas servi, bet pēc tam jau divas breikbumbas neizmantoja Latvijas tenisiste. Tiesa, breiku viņa ieguva ceturtajā geimā, tādējādi panākot izlīdzinājumu.

Sevastovas ne pārāk labā serve un arī dubultkļūda ļāva Džordži septītajā geimā iegūt vēl vienu breiku un pēcāk izvirzīties vadībā ar 5-3. Latvijas tenisiste pēc tam spēja gūt punktu pie savas serves, bet desmitajā geimā itāliete varēja servēt par uzvaru šajā spēlē, ko viņa arī veiksmīgi paveica, uzvarot trešajā setā ar 6-4.

Sevastova pasaules rangā ieņem 21.vietu un ar šādu numuru viņa bija arī izlikta Vimbldonā. Tiesa, ar izlozi viņai diez ko nepaveicās, jo pretī stājās pasaules ranga 52.vietas īpašniece Džordži, kura uz zālāja seguma ierasti spēlējusi atzīstami.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim nebija tikušās.

Nākamajā kārtā Džordži tiksies ar serbieti Aleksandru Kruniču, kura WTA rangā atrodama 39.vietā, vai pasaules 108.raketi Medisonu Brenglu no ASV.

Sevastovai Vimbldonas čempionāts ierasti nav bijis diez cik sekmīgs, jo pērn viņa pirmo reizi karjerā spēja pārvarēt pirmo kārtu. Tikmēr itālietes labākais sasniegums Vimbldonā ir ceturtās kārtas sasniegšana salīdzinoši tālajā 2012.gadā, bet pērn viņa guva divas uzvaras.

Savas karjeras laikā 26 gadus vecā Džordži izcīnījusi vienu WTA titulu, kas bija 2015.gadā Nīderlandes pilsētā Hertogenbošā, turnīram notiekot tieši uz zāles seguma. Itālietes karjeras rekords pasaules rangā ir 30.vieta, ko viņa sasniedza pirms teju trim gadiem.

Arī Sevastova šonedēļ piedalījās Īstbornas turnīrā, kur aizkļuva līdz trešajai kārtai. Šosezon viņa 33 spēlēs izcīnījusi 20 uzvaras. Īstbornā startēja arī Džordži, nespējot tikt tālāk par otro kārtu.

Džordži šīs sezonas bilance ir 15 uzvaras 25 spēlēs. Vēl sezonas sākumā viņa aizkļuva līdz pusfinālam Sidnejas WTA «Premier» turnīrā, turklāt pirms tam viņa bija veiksmīgi pārvarējusi šā turnīra kvalifikāciju. Savukārt maijā itālietei tika līdz pusfinālam arī «International» raudzes sacensībās Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Šonedēļ vienspēļu turnīrus uzsāks arī Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis. Ostapenko pirmajā kārtā tiksies ar Ketiju Dannu no Lielbritānijas, kura ir planētas 212.rakete. Britu tenisiste dalībai šajā turnīrā ir saņēmusi rīkotāju īpašo ielūgumu jeb «wild card». Savukārt Gulbis tiksies ar britu Džeju Klārku, kurš arī dalībai Vimbldonā saņēmis «wild card».

Ostapenko ar Sevastovu sacentīsies arī Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā.

Vimbldonas čempionāts ilgs līdz 15.jūlijam.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu