Keinam «hat-trick»; Anglijas izlase grauj Panamas futbolistus (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs vārtus gūstot komandas kapteinim Herijam Keinam, Anglijas futbola izlase svētdien Ņižņijnovgorodā Pasaules kausa finālturnīra G apakšgrupas mačā ar rezultātu 6:1 (5:0) sagrāva Panamu.

Tikmēr ar diviem vārtiem Anglijas izlasē atzīmējās Džons Stounss, bet vienu reizi precīzs bija Džesse Lingārds. Savukārt Panamas izlasē goda vārtus guva Felipe Balojs.

Līdz ar uzvaru angļi nodrošināja vietu astotdaļfinālā, pēdējā kārtā ar Beļģiju sadalot pirmo vietu apakšgrupā.

Mača rezultāts tika atklāts jau astotajā minūtē, kad Stounss pēc stūra sitiena netraucēti ielauzās soda laukumā un no vārtu priekšas ar galvu raidīja bumbu tīklā. Savukārt 22. minūtē angļi dubultoja savu pārsvaru, ar spēcīgu sitienu «pendeli» realizējot Keinam.

Ar to gan angļiem nebija gana, un spēles 36. minūtē Lingārds ar skaistu sitienu aiz soda laukuma robežas panāca jau 3:0 futbola dzimtenes labā. Četras minūtes vēlāk bumba vēlreiz ielidoja Panamas izlases cietoksnī - pēc standartsituācijas izspēles pirmais pie atlēkušās bumbas bija Stounss, kurš guva savus otros vārtus mačā.

Pirmā puslaika beigās angļi nopelnīja 11 metru soda sitienu, ko ar vēl vienu netveramu raidījumu realizēja Keins, panākot jau graujošu 5:0.

Otrajā puslaikā līdz pirmajiem vārtiem bija jāgaida teju 20 minūtes, kad spēles 62. minūtē «hat-trick» nokārtoja Keins, bumbu tīklā raidot pēc kuriozas epizodes. Rubens Loftuss-Čīks, izdarot piespēli uz vārtu priekšu, trāpīja Keinam pa kāju, no kuras bumba atrada savu ceļu vārtos.

Tiesa, 12 minūtes pirms pamatlaika beigām Panamas izlase guva goda vārtus, kas tai bija pirmie finālturnīrā. Pēc centrējuma soda laukumā izklupienā precīzi sita Felipe Balojs, liekot uzgavilēt panamiešu līdzjutējiem.

Keins ar pieciem gūtiem vārtiem kļuvis par šā gada finālturnīra rezultatīvāko futbolistu.

G apakšgrupā pēc divām spēlēm pa sešiem punktiem ir Anglijai un Beļģijai, kamēr Panama un Tunisija cīnās bez punktiem.

Anglijas izlase turnīru sāka ar 2:1 uzvaru pār Tunisiju, abus vārtus iesitot komandas kapteinim Herijam Keinam. Tikmēr Panama, kura debitē Pasaules kausa finālturnīrā, ar 0:3 zaudēja Beļģijai.

Sestdien šajā grupā Beļģija ar 5:2 uzveica Tunisiju.

Anglija un Panama līdz šim oficiālās spēlēs nebija tikušās.

Anglijas futbolisti Pasaules kausa izcīņā piedalās 15.reizi, bet par planētas labāko valstsvienību līdz šim tā kļuvusi vienu reizi, pie titula tiekot tālajā 1966.gadā. Tai vairs ne reizi nav izdevies ielauzties labāko trijniekā, bet pusfinālā tā iekļuva vēl tikai 1990.gadā, paliekot ceturtajā vietā. Pirms četriem gadiem Pasaules kausa izcīņā Brazīlijā netika pārvarēts apakšgrupu turnīrs. Galvenais treneris šai komandai ir Gerets Sautgeits.

Savukārt Panama ir Pasaules kausa debitante, iepriekš desmit reizes pēc kārtas nespējot pārvarēt kvalifikāciju. Galvenais treneris debitantiem ir Ernans Dario Gomess.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Anglijas izlases sastāvs: Džordans Pikfords, Kails Volkers, Džons Stounss, Herijs Megvairs, Džordans Hendersons, Kerans Tripjers (Denijs Rouzs, 70.min.), Ešlijs Jangs, Džesse Lingārds (Fabians Delfs, 63.min.), Rubens Loftuss-Čīks, Rahīms Stērlings, Herijs Keins (Džeimijs Vārdijs, 63.min.).

Panamas izlases sastāvs: Haime Penedo, Maikls Amirs Muriljo, Romans Torress, Fidels Eskobars, Eriks Deiviss, Gabriels Gomess (Felipe Balojs, 69.min.), Edgars Barkenass (Avdjels Arrojo, 69.min.), Armando Kūpers, Anivals Godojs (Rikardo Gvardija Avila, 62.min.), Hosē Luiss Rodrigess, Blass Peress.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu