Beļģija cīņā par pirmo vietu apakšgrupā pārspēj Angliju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pasaules kausa (PK) izcīņas noslēdzošo spēli grupu turnīrā Kaļiņingradā (Krievija) ceturtdien aizvadīja Anglijas un Beļģijas futbola valstsvienības, kuras sacentās G grupā. Ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvaru izcīnīja Beļģijas izlase, tādējādi izcīnot pirmo vietu G grupā.

Tikmēr mačā starp divām izlasēm, kuras neiekļuva astotdaļfinālā, Tunisija Saranskā ar rezultātu 2:1 (0:1) guva virsroku pār finālturnīra debitanti Panamu.

G apakšgrupā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Beļģija, kam ar sešiem punktiem sekoja Anglija, tālāk ar trim punktiem bija Tunisija, bet Panama palika bešā.

Noslēdzoties apakšgrupu turnīram, kļuvušas zināmi visi astotdaļfināla pāri. Tajos cīnīsies Beļģija ar Japānu, Anglija ar Kolumbiju, Portugāle ar Urugvaju, Francija ar Argentīnu, Spānija ar Krieviju, Horvātija ar Dāniju, Brazīlija ar Meksiku un Šveice ar Zviedriju.

Beļģijas izlases labā vārtus guva Adnans Januzajs.

Anglijas un Beļģijas futbola izlases šajā mačā nolēma pataupīt savus uzbrukuma līderus Heriju Keinu un Romelu Lukaku. Tāpat bija krietni lielas izmaiņas komandu starta vienpadsmitniekos, lai pamatsastāva spēlētāji negūtu traumas vai neiekrātu brīdinājumus.

Spēles pirmajā puslaikā ar bīstamiem sitieniem izcēlās Mišī Bačuajī un Maruāns Fellaini, bet beļģu raidījumus neitralizēja angļu aizsargi. Otrā puslaika sākumā, 51.minūtē Adnans Januzajs ar skaistu sitienu no soda laukuma atklāja mača rezultātu, izvirzīdams vadībā beļģus. Spēles 66.minūtē beļģu vārtu drošību apdraudēja Markuss Rešfords, taču viņa sitienu no tuvas distances atvairīja Tibo Kurtuā.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Denijam Velbekam bija iespēja panākt izlīdzinājumu, taču beļģu aizsargiem izdevās izsist bumbu no vārtu līnijas un saglabāt vadību mačā. Savukārt sešas minūtes vēlāk uz maiņu nākušais Drīss Mertenss varēja dubultot Beļģijas izlases pārsvaru, bet angļu vārtsargs Džordans Pikfords bija uzdevumu augstumos un glāba no otrā vārtu zaudējuma.

Anglija - Beļģija 0:1

Vārtu guvēji: 1:0 Adnans Januzajs (51')

Tikmēr apakšgrupas otrajā duelī Tunisijas valstsvienībā izcēlās Fahredine ben Jusefs un Vābi Hazri.

Turnīra gaitā traumas guva divi Tunisijas izlases vārtsargi, šajā mačā par vārtu drošību rūpējoties Ajmenam Matluti.

Mača rezultāts tika atklāts 33.minūtē, kad bumba pēc 19 gadus vecā panamieša Hosē Luisa Rodrigesa sitiena atrada savu ceļu vārtos. Vārtu guvums gan tika ieskaitīts tunisietim Jasinem Meriā, no kura kājas bumba ielidoja cietoksnī. Pirmā puslaika kompensācijas laikā tunisiešiem bija iespēja panākt neizšķirtu, taču Vābi Hazri sitienu atvairīja Panamas izlases vārtsargs Haime Penedo.

Izlīdzinājumu 51.minūtē panāca Fahredine ben Jusefs, kurš nepieskatīts no vārtu priekšas noslēdza teicamu Tunisijas izlases izspēli. Tāpat arī nākamos vārtus tunisieši guva pēc lieliskas izspēles, vienatnē pie labā vārtu staba paliekot Hazri, kuram tikai atlika ieraidīt bumbu tukšā cietoksnī. Atlikušajā laikā vārti netika gūti, Tunisijai nosargājot uzvaru.

Tunisijai šī bija pirmā uzvara Pasaules kausa finālturnīros kopš 1978.gada.

Anglijas futbolisti Pasaules kausa izcīņā piedalās 15.reizi, bet par planētas labāko valstsvienību līdz šim tā kļuvusi vienu reizi, pie titula tiekot tālajā 1966.gadā. Tai vairs ne reizi nav izdevies ielauzties labāko trijniekā, bet pusfinālā tā iekļuva vēl tikai 1990.gadā, paliekot ceturtajā vietā. Pirms četriem gadiem Pasaules kausa izcīņā Brazīlijā netika pārvarēts apakšgrupu turnīrs. Galvenais treneris šai komandai ir Gerets Sautgeits.

Beļģijas talantīgā izlase Pasaules kausā startē 13.reizi, bet līdz šim tikai vienu reizi sasniegts pusfināls, kad tas tika paveikts 1986.gadā. Savukārt pirms četriem gadiem Brazīlijā ceturtdaļfinālā ar 0:1 tika atzīts nākamās vicečempiones Argentīnas pārākums. Komandas galvenais treneris ir Roberto Martiness.

Finālturnīra rezultatīvākais spēlētājs ir piecus vārtus guvušais Anglijas izlases uzbrukuma līderis Herijs Keins, kuram ar četrām bumbām seko beļģis Romelu Lukaku un portugāli Krištianu Ronaldu.

Tunisija Pasaules kausā atgriezās pēc divu finālturnīru izlaišanas. Četrgades nozīmīgākajā forumā tā spēlēja sesto reizi, ne reizi nepārvarot apakšgrupu turnīru. Vienības galvenais treneris ir Nabils Māluls.

Savukārt Panama ir Pasaules kausa debitante, iepriekš desmit reizes pēc kārtas nespējot pārvarēt kvalifikāciju. Galvenais treneris debitantiem ir Ernans Dario Gomess.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Tituliem bagātā komanda Pasaules kausa izcīņu vēsturē ir Brazīlija, kas prestižajā turnīrā kopumā triumfējusi piecas reizes. Tikmēr ar četriem tituliem seko Vācija un Itālija, kas šim turnīram nemaz nekvalificējās. Vēl divus titulus ir izcīnījusi Argentīna un Urugvaja.

Pašreizējā Pasaules kausa īpašniece ir Vācija, kamēr Brazīlija pēdējo reizi sacensībās uzvarēja 2002.gadā. Tiesa, šogad tiks kronēts jauns čempions, jo Vācija nepārvarēja apakšgrupu turnīru.

Anglijas futbola izlases sastāvs: Džordans Pikfords, Fils Džonss, Džons Stounss (Herijs Megvairs, 46.min.), Trents Aleksanders-Arnolds (Denijs Velbeks, 79.min.), Eriks Daiers, Gerijs Kehils, Fabians Delfs, Rubens Loftuss-Čīks, Denijs Rouzs, Džeimijs Vārdijs, Markuss Rešfords.

Beļģijas futbola izlases sastāvs: Tibo Kurtuā, Tomass Vermālens (Vensāns Kompanī, 74.min.), Dedriks Bojata, Lēanders Dendonkers, Musa Dembelē, Nasers Šadlī, Torgans Azārs, Jūri Tilmanss, Maruāns Fellaini, Adnans Januzajs (Drīss Mertenss, 86.min.), Mišī Bačuajī.

Panamas futbola izlases sastāvs: Haime Penedo, Luiss Ovalje, Romans Torress (Luiss Tehada, 56.min.), Fidels Eskobars, Adalofo Mačado, Gabriels Gomess (Harolds Kumingss, 46.min.), Edgars Barkenass, Anivals Godojs, Rikardo Gvardija Avila (Avdjels Arrojo, 81.min.), Hosē Luiss Rodrigess, Gabriels Torress.

Tunisijas futbola izlases sastāvs: Ajmens Matluti, Rami Beduī, Johans Beneluāne, Jasine Meriā, Fahredine ben Jusefs, Hamdi Naguezs, Eljess Shiri, Ferhani Sassi (Anīse Badrī, 46.min.), Naims Sliti (Ahmeds Halils, 76.min.), Gajlene Šalali, Vābi Hazri (Basems Srarfi, 89.min.).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu