Gulbis turpina kāpumu pasaules rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, veicis 15 vietu kāpumu un tagad atrodams 145. pozīcijā.

Pašlaik 29 gadus vecajam Gulbim kāpums pasaules rangā izdevies jau ceturto reizi pēc kārtas. Nupat aizvadītajā Francijas atklātajā čempionātā viņš pēc pārvarētas kvalifikācijas aizkļuva līdz pamatturnīra otrajai kārtai, kas tagad vainagojies ar kāpumu pasaules rangā, bet pēc tam latvietis cieta neveiksmi Čehijā notikušajā Prostejovas «Challenger» sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Iepriekš Gulbis ATP pamatsacensībās nebija uzvarējis kopš pagājušā gada ASV atklātā čempionāta.

Šonedēļ Gulbis iecerējis piedalīties Itālijā notiekošajā Kaltanisetas «Challenger» turnīrā, kur pirmajā kārtā viņam pretī stāsies pasaules ranga 201. vietas īpašnieks, mājinieks Luka Vanni.

Vēl šā gada sākumā Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr pēcāk tajā atgriezās.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589. pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Tenisists cīnījās ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Tikmēr Latvijas tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus ATP rangā zaudējis 19 vietas un šobrīd ieņem 571. vietu, bet valsts trešā rakete Artūrs Lazdiņš, kurš pakāpies uzreiz par 91 pozīciju, ir 1305. vietā.

Savukārt pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš novembrī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, zaudējis vēl 12 vietas un tagad ieņem 1469. pozīciju.

Starp latviešu sportistiem vēl dalītā 1622. vietā ir Roberts Grīnvalds, Krišjānis Stabiņš un Jānis Podžus, bet Mārtiņš Rocēns ierindojas 1865. pozīcijā.

Tikmēr pasaules pirmais numurs joprojām spānis Rafaels Nadals, kurš svētdien jau 11. reizi uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā. Viņš apsteidz māla sezonā nestartējušo šveiciešu leģendu Rodžeru Federeru, kurš 36 gadu vecumā šosezon kļuva par visu laiku vecāko tenisistu, kurš bijis planētas pirmās raketes godā.

Savukārt trešais rangā ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kuram tagad seko argentīnietis Huans Martins del Potro, veicot kāpumu par divām vietām, bet uz piekto pozīciju nokritis horvāts Marins Čiličs. Sestais, arī nokrītot par vienu vietu, ir bulgāru tenisists Grigors Dimitrovs, kamēr rokādi veikuši austrietis Dominiks Tīms un Dienvidāfrikas Republikas sportists Kevins Andersons, kuri ir attiecīgi septītajā un astotajā pozīcijā.

Pirmo desmitnieku joprojām noslēdz beļģis Dāvids Gofēns un amerikānis Džons Isners.

Nadals svētdien Francijas atklātā čempionāta finālā 6-4, 6-3, 6-2 sagrāva Tīmu. Spānis kopš 2005. gada «Roland Garros» kortos triumfējis jau 11 reižu, pie titula šajā laikā netiekot tikai 2009., 2015. un 2016. gadā. Nadals ir visu laiku tituliem bagātākais «French Open» spēlētājs, bet karjeras laikā viņš nu izcīnījis jau 17 «Grand Slam» turnīru uzvarētāja titulus.

Dubultspēļu rangā piecas vietas zaudējis Lībietis, kurš ierindojas 228. pozīcijā, bet Mārtiņš Podžus ir 1172. vietā, kamēr Mikus Losbergs atrodas 1521. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu