Gulbis: Ticu, ka tenisā vēl paveikšu ko nozīmīgu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Latvijas vadošais vīriešu tenisists Ernests Gulbis tic, ka viņš tenisā vēl paveiks ko nozīmīgu, labi nospēlējot kādā lielā turnīrā, sarunā ar laikrakstu «Sporta Avīze» sacīja sportists.

Pirms četriem gadiem prestižajā Francijas atklātajā čempionātā Gulbis aizkļuva līdz pusfinālam un vēlāk iekļuva arī pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr pēc tam sekoja pakāpeniska lejupslīde, kā rezultātā viņš pērn pat noslīdēja līdz pasaules ranga sestajam simtam. Tomēr kopš tā laika veikta pakāpeniska atgriešanās augstākā līmeņa tenisā. Pašlaik latvietis ATP rangā atrodams 139.pozīcijā.

«Konkrētu mērķu man šobrīd nav. Gribu spēlēt, kamēr ļauj veselība, un darīt to visaugstākajā līmenī. Cik ilgs periods vēl atlicis, to nepateiks neviens. Ticu, ka tenisā vēl paveikšu ko nozīmīgu. Un ar to domāju - labi nospēlēšu kādā lielā turnīrā,» sacīja Gulbis. «Bet jāsakrīt daudziem faktoriem. Vēlos šo stāstu pabeigt pēc saviem noteikumiem.»

«Par karjeras līdzšinējo daļu neko nenožēloju, bet tās noslēgumā vēlos justies komfortabli. Ja es beigtu tagad, pēcgarša, kas paliktu pēc karjeras, man būtu ne pārāk patīkama. Un tā man traucētu būt tam cilvēkam, kāds vēlos būt un par kādu kļūtu gadījumā, ja no tenisa aizietu ar paša nosacījumiem,» norādīja tenisists.

Gulbis arī izteicās, ka atgriezties augstākajā līmenī neesot viegli. «Treniņos spēlēju ļoti labi jau divus trīs mēnešus, bet uz mačiem tas pārnesas pamazām. Lai tas notiktu, ir kaut kam jānotiek - jāizcīna dažas grūtākas uzvaras. Tāpat ir svarīgi pēc iespējas vairāk laika pavadīt kortā, lai atgūtu fizisko sagatavotību.»

Pašlaik 29 gadus vecais Gulbis savas karjeras laikā izcīnījis sešus ATP titulus, tomēr neviena trofeja nav gūta jau vairāk nekā četrus gadus.

Latvietis sarunā ar laikrakstu arī nenoliedz, ka pašlaik, sacenšoties «Challenger» turnīros, līmenis atšķiras no tā, kur viņš bija pieradis spēlēt pirms vairākiem gadiem, tomēr viņam ar to neesot problēmu. «Protams, ja kaut ko dari, tu gribi spēlēt augstākajā līmenī. Uz to arī eju.»

Gulbis pašlaik piedalās Vimbldonas čempionāta kvalifikācijā, kur aizkļuvis līdz izšķirošajai - trešajai - kārtai. Tajā viņa pretinieks ceturtdien būs pasaules ranga 122. vietas īpašnieks Lorenco Sonego no Itālijas.

Jau maija beigās Gulbis sekmīgi pārvarēja sezonas otrā «Grand Slam» turnīra - Francijas atklātā čempionāta - kvalifikāciju, bet pēc tam pamatturnīrā aizkļuva līdz otrajai kārtai.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu