Kurcs iebilst pret iespējām bēgļiem lūgt patvērumu ES no «izkāpšanas platformām»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Austrijas kanclers Sebastians Kurcs pirmdien izteicis iebildumus pret iespējām bēgļiem lūgt patvērumu Eiropas Savienībā (ES) no ierosinātajām tā dēvētajām «izkāpšanas platformām» ārpus kontinenta.

«Es esmu starp tiem, kas saka, ja mēs atļausim patvēruma pieteikumus [no «izkāpšanas platformām«], tas radīs milzīgu pievilkšanas faktoru,» radiostacijai O1 pavēstīja Kurcs.

Pēc viņa teiktā, būtu «gudrāk vērsties tieši pie cilvēkiem kara zonās, nevis radīt iniciatīvu, lai veiktu bīstamo Vidusjūras šķērsošanu».

Viņam arī rodas jautājums, vai «globālā līmenī 60 miljoniem cilvēku, kas bēg no savām valstīm, jābūt iespējai lūgt patvērumu Eiropas iekšienē, vai viņi to var darīt no citurienes».

ES līderi pagājušajā nedēļā samitā vienojās, ka tiks pētītas iespējas «reģionālajās izkāpšanas platformās» izskatīt migrantu patvēruma pieprasījumus, vēl pirms viņi ir sasnieguši ES. Paredzams, ka šādas «platformas» atrastos Ziemeļāfrikas valstīs. Neviena valsts ārpus ES gan līdz šim nav piedāvājusi šādas «platformas» izveidošanu savā teritorijā. Vairākās ES valstīs arī paustas šaubas par šādas idejas atbilstību starptautiskajām tiesību normām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu