Māsas Viljamsas sasniedz Vimbldonas tenisa turnīra otro kārtu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

ASV tenisistes Serēna un Venusa Viljamsas pirmdien sasniegušas prestižā Vimbldonas tenisa turnīra vienspēļu sacensību otro kārtu.

S.Viljamsa, kura šajā turnīrā izņēmuma kārtā nonāca starp izliktajām tenisistēm, saņemot 25.numuru, ar rezultātu 7-5, 6-3 apspēlēja Nīderlandes sportisti Arantu Rusu, kura WTA rangā atrodas 105.vietā. S.Viljamsa savukārt pašlaik ir 181.pozīcijā, kritumu rangā piedzīvojot laikā, kad atradās bērna gaidībās.

Savukārt viņas māsa V.Viljamsa, kura atrodas devītajā vietā un šajā turnīrā izlikta ar to pašu numuru, ar rezultātu 7-6 (3:7), 6-2, 6-1 uzveica 58.vietā esošo zviedrieti Juhannu Lāšoni.

S.Viljamsa savas karjeras laikā septiņas reizes triumfējusi Vimbldonas turnīrā, kamēr V.Viljamsa šajā pašā turnīrā uzvaras svinējusi piecas reizes.

Savukārt WTA ranga otrās vietas īpašniece Karolīna Vozņacka, kura Vimbldonas sacensībās izlikta ar to pašu numuru, ar 6-0, 6-3 uzveica Varvaru Ļepčenko no ASV, kura ierindojas 97.vietā profesionālajā rangā.

Vozņacka vienspēļu «Grand Slam» turnīros vienīgo reizi triumfējusi šā gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Negaidītu zaudējumu pirmajā kārtā piedzīvoja vadošā ASV tenisiste un WTA ranga ceturtās vietas īpašniece Stīvensa, kas ar rezultātu 1-6, 3-6 pārliecinoši zaudēja Horvātijas sportistei Donnai Vekičai, kura WTA rangā atrodas 55.pozīcijā.

Stīvensa, kura šajā turnīrā bija izlikta ar ceturto numuru, Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā piedzīvoja neveiksmi otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā gadā viņa zaudēja savai tautietei Elisonei Riskei.

Stīvensa savas karjeras laikā izcīnījusi vienu «Grand Slam» uzvaru 2017.gada ASV atklātajā čempionātā.

Cita ASV sportiste Medisona Kīza, kura WTA rangā ieņem 11.vietu un sacensībās izlikta ar desmito numuru, ar rezultātu 6-4, 6-2 apspēlēja Austrāliju pārstāvošo horvātieti Ajlu Tomljanoviču, kura atrodas 65.pozīcijā.

Kīzas labākais sniegums Vimbldonas sacensībās ir ceturtdaļfināla sasniegšana 2015.gadā, bet karjeras laikā nevienu «Grand Slam» titulu viņa nav izcīnījusi.

Savukārt Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova, kura bija izlikta ar 21.numuru un WTA rangā ieņem to pašu vietu, pirmdien Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā ar 1-6, 6-2, 4-6 zaudēja itālietei Kamilai Džordži, kura rangā atrodas 52.pozīcijā.

Tikmēr vīriešu turnīrā titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers Vimbldonas tenisa turnīru sāka ar uzvaru. Federers, kurš šajā turnīrā izlikts ar pirmo numuru un ATP rangā ieņem otro pozīciju, ar rezultātu 6-1, 6-3, 6-4 uzveica 58.vietā esošo šveicieti Dušanu Lajoviču.

Šveicietis piedalās savā 20.Vimbldonas tenisa turnīrā pēc kārtas, un līdz šim viņš tajā ir uzvarējis astoņas reizes. Viņš ir tituliem bagātākais vīriešu tenisists Vimbldonas turnīra vēsturē.

Panākumu guvis arī ATP ranga piektās vietas īpašnieks Marins Čiličs no Horvātijas, kurš sacensībās izlikts ar trešo numuru un kurš pērn finālā zaudēja tieši Federeram.

Horvātijas sportists ar 6-1, 6-4, 6-4 apspēlēja Jošihito Nišioku no Japānas, kurš profesionālajā rangā atrodas 256.pozīcijā.

Čiličs kopumā «Grand Slam» sacensībās uzvarējis vienreiz, triumfējot 2014.gada ASV atklātajā čempionātā.

Neveiksmi piedzīvojis arī turnīrā ar sesto numuru izliktais Grigors Dimitrovs no Bulgārijas, kurš ir sestais arī ATP rangā. Dimitrovs ar rezultātu 6-1, 6-7 (3:7), 6-7 (5:7) piekāpās 224.vietā esošajam Stanam Vavrinkam, kurš pirms četriem gadiem ATP vienspēļu rangā bija sasniedzis trešo pozīciju.

Savukārt astotajā vietā esošais Dienvidāfrikas tenisists Kevins Andersons, kurš izlikts ar astoto numuru, ar 6-3, 6-4, 6-4 uzveica 190.vietā esošo slovāku Norbertu Gombosu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu