Federers: neticu, ka kādreiz būs pietiekami daudz dopinga testu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Šveices tenisa zvaigzne Rodžers Federers ir pārliecināts, ka dopinga testu nekad nebūs pietiekami, tāpēc elites klases sportistiem jāpieņem realitāte, ka pārbaudes tiek veiktas ar lielu regularitāti.

ASV titulētā tenisiste Serēna Viljamsa, kura 23 reizes kļuvusi par «Grand Slam» turnīru čempioni, iepriekš medijos izteicās, ka viņai pārāk bieži jāveic dopinga pārbaudes salīdzinājumā ar citām tenisistēm un tas esot negodīgi.

«Neticu, ka kādreiz būs pietiekami daudz [dopinga] testu,» portāls «insidethegames.biz» citē 36 gadus veco Federeru, kurš «Grand Slam» turnīros uzvarējis 20 reižu.

«Svarīgi, lai šie cilvēki [dopinga kontrolieri] ir profesionāļi, lai viņi izturas pret tevi kā cilvēku, nevis noziedznieku. Tad viss ir labi. Bet es saprotu šo neapmierinātību,» sacīja Federers.

Šveices tenisists atzīst, ka arī viņš reizēm ir neapmierināts par to, cik bieži viņam ir jāveic dopinga pārbaudes. «Man šķiet, ka pēdējā mēneša laikā bijušas kādas septiņas - gan asins, gan urīna analīzes. Tas ir nogurdinoši.»

Interesanti, ka viens no dopinga kontrolieriem dzīvo Šveicē vienā pilsētā ar Federeru, tāpēc titulētais tenisists nedaudz atļāvies pajokot par šo situāciju.

«Kad viņam mājās ir garlaicīgi, iespējams, viņš vienkārši saka - jāpārbauda, vai Rodžers labi pavada laiku. Tas aizņem tikai 10 minūtes, tāpēc man vienalga,» teica Federers.

Pasaules vīriešu tenisa ranga vicelīderis Federers patlaban atrodas Londonā, kur viņš piedalās Vimbldonas čempionātā. Pirmdien pirmās kārtas mačā šveicietis ar rezultātu 6-1, 6-3, 6-4 uzveica reitinga 58. vietā esošo Dušanu Lajoviču no Serbijas.

Federers piedalās jau 20. reizi pēc kārtas piedalās Vimbldonas čempionātā. Viņš ir astoņkārtējs šā turnīra čempions, kas šveicieti padara par tituliem bagātāko vīriešu tenisistu Vimbldonas čempionāta vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu