Tramps apgalvo, ka viņš «lielā mērā atrisinājis» problēmu ar Ziemeļkorejas kodolprogrammu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņojis, ka viņš ir «lielā mērā atrisinājis» problēmu ar Ziemeļkorejas kodolprogrammu. Runājot ar žurnālistiem Baltajā namā, Tramps sacīja, ka eksprezidents Baraks Obama sarunā ar viņu pirms inaugurācijas sacījis viņam, ka Savienotajām Valstīm visbīstamākā problēma ir Ziemeļkorejas kodolprogramma.

«Es esmu atrisinājis to problēmu,» paziņoja Tramps. «Tā problēma ir lielā mērā atrisināta.»

Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns otrdien samitā Singapūrā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies «strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā», bet Tramps savukārt apņēmies Ziemeļkorejai sniegt drošības garantijas.

Ziemeļkorejai noteiktās sankcijas pagaidām paliek spēkā, otrdien sacīja Tramps, vienlaikus norādot, ka vēlas tās atcelt, cik vien drīz iespējams.

«Mēs parakstījām ļoti labu dokumentu. Bet vēl svarīgāk par dokumentu ir tas, ka man ir labas attiecības ar Kimu Čenunu,» Baltajā namā žurnālistiem sacīja Tramps.

«Tā ir ļoti svarīga lieta. Es tagad varu piezvanīt viņam,» piebilda Tramps. «Es iedevu viņam ļoti tiešu numuru. Viņš tagad var piezvanīt man, ja viņam ir kādas problēmas. Mums ir komunikācija.»

«Cilvēki ir šokēti. Viņi domāja, ka Tramps (..) sāks mest bumbas virsū tai vietai. Patiesībā ir pretēji,» paziņoja Baltā nama saimnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu