Pēc divu gadu bēguļošanas aizturēts meklētākais britu krāpnieks (2)

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SWNS/ScanPix

Lielbritānijas meklētākais noziedznieks par krāpniecību Marks Akloms aizturēts divus gadus pēc tam, kad sāka bēguļot Eiropā. Aklomu aizturēja pēc reida dzīvoklī Šveicē, kurā viņš slēpās kopā ar sievu un diviem bērniem, vēsta britu raidorganizācija SKY.

45 gadus vecais Akloms apsūdzēts par 850 000 mārciņu (960 000 eiro) lielu iekrājumu izkrāpšanu no 58 gadus vecas sievietes. Viņš izlikās par turīgu baņķieri un MI6 aģentu, solot sievieti apprecēt.

Kad policija iegāja dzīvoklī, Akloms centās nolēkt no balkona, taču policisti krāpnieku notvēra, pirms viņš to paspēja izdarīt.

Aklomu aizturēja Vēdensvilā, apmēram 20 minūšu brauciena attālumā no Cīrihes.

Policijas operācija ilga vairākas dienas. Aklomu aizturēja Šveices policija, taču izmeklēšanā bija iesaistīta arī britu policija un Lielbritānijas Nacionālā noziedzības aģentūra (NCA).

«Es priecājos, ka Marks Akloms beidzot ir aizturēts, un gaidu, kad viņu atvedīs atpakaļ un liks stāties tiesas priekšā,» sacīja Akloma krāpniecības upure Karolina Vudsa.

Akloms 2012.gadā iepazinās ar Vudsu viņas veikalā Glosteršīrā. Viņa uzskatīja, ka abu starpā uzplaukušas romantiskas jūtas, taču pēc gada, kad viņa saprata Akloma ļaunprātīgos nodomus, Vudsa esot apsvērusi pašnāvību.

Akloms tika izsludināts meklēšanā un ievietots Lielbritānijas meklētāko noziedznieku sarakstā. Pagājušovasar raidorganizācija SKY publicēja fotogrāfiju, kurā Akloms bija redzams kopā ar kādu vīrieti kafejnīcā Ženēvā. Viņu nofotografēja cilvēks, kas arī esot kļuvis par Akloma upuri.

Policija uzraudzīja kafejnīcu, taču Akloms tajā vairs neatgriezās. Līdz šim britu izmeklētāji uzskatīja, ka Akloms slēpjas Spānijā, kur bija dzīvojis vairākus gadus. Viņa sieva Marija ir spāniete.

Janvārī atklātībā nonāca ziņas, ka Aklomam ir pase un uzturēšanās atļauja Šveicē. Abas bija noformētas uz Marka Longa vārda. Tas bija viens no segvārdiem, ko viņš izmantoja.

Tiek uzskatīts, ka Akloms Šveicē nodibināja vairākus uzņēmumus un mēģināja piesaistīt investorus.

Pirms diviem gadiem tika izdots Eiropas mēroga orderis par Akloma aizturēšanu saistībā ar Vudsas apkrāpšanu. Šogad tika izdots jauns orderis ar vēl citām apsūdzībām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu