Centrāltirgū vēlo šķirņu vietējās zemenes vidēji maksā € 4, bet ķirši - € 2,5 kilogramā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas Centrāltirgū patlaban pieejamas teju visas pazīstamākās Latvijā augošās ogas, tostarp vēlo šķirņu Latvijas zemenes, kas vidēji maksā četri eiro kilogramā, bet ķirši - vidēji 2,5 eiro kilogramā, pastāstīja Rīgas pašvaldības uzņēmuma «Rīgas centrāltirgus» (RCT) Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Alīna Vempere.

Viņa atzina, ka līdz ar lietu Latvijas lielā zemeņu sezona ir beigusies, tomēr atsevišķi tirgotāji vēl piedāvā vēlo Latvijas zemeņu šķirnes, kura cena ir vidēji četri eiro kilogramā.

Tāpat, pēc viņas sacītā, tirgū plašā apmērā ir pieejami ķirši - gan Latvijas saldie gan parastie, skābenie, kuri maksā vidēji 2,5 eiro kilogramā. Tomēr ķiršu ražas laiks tuvojas beigām. «Vietējo ķiršu ražas laiks nebūs bezgalīgs - vēl nedēļu vai divas, kamēr tos nesabojās lietainais laiks un neapēdīs saimniecību «spārnotie viesi» - putni,» teica Vempere.

RCT Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja piebilda, ka lielā daudzumā Centrāltirgū tirgotāji pašlaik piedāvā svaigi lasītas Latvijas meža ogas. Šādu melleņu cena ir vidēji pieci eiro litrā, kamēr lācenes maksā vidēji desmit eiro litrā.

Pēc viņas teiktā, tirgū pieprasītas ir arī dārza ogas - vietējās avenes, jāņogas, kazenes, ērkšķogas un upenes, kas pamazām izkonkurē ievestās importa ogas.

Jau ziņots, ka Rīgas Centrāltirgū pirmās gailenes un mellenes šogad tirdzniecībā parādījās jūnija pēdējā nedēļā. Tikmēr Latvijā audzētas zemenes Rīgas Centrāltirgū šogad parādījās maija trešajā nedēļā.

«Rīgas centrāltirgus» dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu