Vācijas futbolisti brauc mājās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sensacionāli no Pasaules kausa (PK) finālturnīra apakšgrupas trešdien neizkļuva 2014. gada pasaules čempione Vācija, kas F grupas noslēdzošajā mačā Kazaņā (Krievija) ar 0:2 (0:0) zaudēja Dienvidkorejas futbolistiem. Līdz ar to Vācijai turnīrs noslēdzās jau pēc aizvadītām trim spēlēm. Astotdaļfinālu no F apakšgrupas sasniedza Meksika un Zviedrija, kuru savstarpējā duelī ar 3:0 (0:0) trešdien pārāka bija Skandināvijas komanda.

F apakšgrupā pa sešiem punktiem izcīnīja Zviedrija un Meksika, zviedriem iekrājot labāko gūto un zaudēto vārtu attiecību, kas nozīmē pirmo vietu grupā. Tikmēr Dienvidkoreja un Vācija tika pie trim punktiem.

Zīmīgi, ka trešo reizi pēc kārtas čempionei neizdodas izkļūt no grupas. 2010.gadā apakšgrupu turnīrā apstājās Itālija, bet pirms četriem gadiem turnīra pirmajā fāzē čempiones pilnvaras nolika Spānija.

Zviedrija un Meksika savas pretinieces astotdaļfinālā uzzinās šovakar, kad kļūs zināmi seši no astoņiem izslēgšanas turnīra pirmās kārtas pāriem. Jau zināms, ka astotdaļfinālā spēkosies Portugāle ar Urugvaju, Francija ar Argentīnu, Spānija ar Krieviju un Horvātija ar Dāniju.

Dienvidkorejas izlases labā vārtus kompensācijas laikā guva Jonvons Kims un Honmiņs Sons.

Kazaņā notikušajā mačā pirmā puslaika pirmajā pusē Vācijas futbolisti kontrolēja bumbu, taču krietni bīstamākas epizodes pie pretinieku vārtiem padevās dienvidkorejiešiem. Turpinājumā vācieši pamazām centās izlīdzināt spēles gaitu, četras minūtes pirms puslaika beigām Masam Humelsam bīstami sitot no tuvas distances.

Otrā puslaika trešajā minūtē teicams sitiens ar galvu padevās Leonam Goreckam, bet Dienvidkorejas vārtsargs Hjunvu Čo meistarīgi atvairīja vācieša raidījumu. Nespējot uzlauzt pretinieku vārtus, Vācijas izlase laukumā laida Mario Gomesu un Tomasu Milleru. Mačs turpinājās ar vētrainiem uzbrukumiem uz abiem vārtiem, taču Vācijas futbolisti savas iespējas nerealizēja.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Humesam bija iespēja nokārtot uzvaru, kas ievestu nākamajā kārtā, taču viņa ar galvu sistā bumba lidoja pāri vārtiem, bet nedaudz vēlāk Čo neitralizēja Toni Krosa sitienu. Kompensācijas laikā bumbu Vācijas izlases vārtos ieraidīja Jonvons Kims. Cenšoties atspēlēties, Vācijas izlases cietoksni atstāja Manuels Noiers, bumbu tukšos pretinieku vārtos ieraidot Honmiņam Sonam.

Vācija - Dienvidkoreja 0:2 (0:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Jonvons Kims (94+1'), 2:0 Honmiņs Sons (90+5').

Dienvidkorejas izlases sastāvs: Hjunvu Čo, Jons Lī, Jonsuns Juns, Jonvons Kims, Čuls Hons, Džesuns Lī, Vujons Juns, Hjunsu Džans, Sonmin Muns (Sedžons Džu, 69.min.), Džahels Ku (Hēčans Hvans, 56.min. (Johans Go, 79.min.)), Honmiņs Sons.

Vācijas izlases sastāvs: Manuels Noiers, Jošua Kimmihs, Matss Hummelss, Niklass Zīle, Jonass Hektors (Juliāns Brands, 78.min.), Sami Kedira (Mario Gomess, 58.min.), Toni Kross, Leons Gorecka (Tomass Millers, 63.min.), Mesuts Ezils, Marko Roiss, Timo Verners.

Tikmēr Jekaterinburgā notikušajā mačā zviedriem vārtus guva Ludvigs Augustinsons un Andrēass Grankvists, bet trešo bumbu savā cietoksnī ieraidīja Edons Alvaress

Spēles pirmajās 12.minūtēs par pāris bīstamām epizodēm pie Meksikas vārtiem parūpējās Emīls Fošbergs un Markuss Bergs. Mača 29.minūtē tikai viedeotiesneši glāba Meksikas izlasi no 11 metru soda sitiena nozīmēšanas, jo radās aizdomas, vai meksikāņu spožākā zvaigzne Čičarito nav soda laukumā nospēlējis ar roku.

Mača rezultāts tika atklāts 51.minūtē, kad precīzs no tuvas distances bija zviedru pussargs Ludvigs Augustinsons. Desmit minūtes vēlāk zviedri tika pie iespējas izpildīt «pendeli», kuru Andrēass Grankvists realizēja un panāca jau 2:0.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 16 minūtes, Edons Alvaress ar roku ievirzīja bumbu savos vārtos, tādējādi rezultāts kļuva jau 3:0 Zviedrijas izlases labā. Dažas minūtes vēlāk meksikāņiem bija lieliska iespēja vienus vārtus atgūt, taču Čičarito no tuvas distances nespēja ieraidīt bumbu zviedru cietoksnī.

Zīmīgi, ka abas komandas maču sāka ar tādiem pašiem starta vienpadsmitniekiem kā iepriekšējā kārtā.

Meksikas izlases sastāvs: Giljermo Očoa, Karloss Salsedo, Ektors Moreno, Ektors Errera, Edsons Alvaress, Migels Lajuns (Orive Peralta, 89.min.), Andress Gvardado (Hesus Manuels Korona, 75.min.), Hesus Galjardo (Marko Favjans, 65.min.), Karloss Vela, Havjers Ernandess, Irvings Losano.

Zviedrijas izlases sastāvs: Robins Ūlsens, Mīkaels Lustigs, Viktors Lindelēfs, Andrēass Grankvists, Ludvigs Augustinsons, Viktors Klāsons, Albins Ēkdals (Oskars Hiljemarks, 80.min.), Sebastians Lāšsons (Gustavs Svensons, 57.min.), Emīls Fošbergs, Markuss Bergs (Aizaks Tēlins, 68.min.), Ola Toivonens.

Vācija ir pašreizējā pasaules čempione, kas pirms četriem gadiem finālā ar 1:0 pieveica Argentīnu. Vācieši par Pasaules kausa ieguvējiem kļuvuši četras reizes - 1954., 1974., 1990. un 2014. gadā -, kas tikai par viena titula tiesu atpaliek no rekordistes Brazīlijas. Vācijas izlase planētas meistarsacīkstēs arī pa četrām reizēm guvusi sudrabu un bronzu, un tās galvenais treneris ir Joahims Lēvs.

Dienvidkoreja Pasaules kausā piedalās jau devīto reizi pēc kārtas un kopumā desmito. Līdz šim labākais sasniegums bija daļēji savās mājās notikušajā 2002.gada turnīrā, kad izdevās sasniegt pusfinālu un izcīnīt ceturto vietu. Pirms četriem gadiem Brazīlijā korejieši nepārvarēja apakšgrupu turnīru. Izlases galvenais treneris ir Tējons Šins.

Plkst.21 noslēdzošo kārtu sāks E grupa - favorīte Brazīlijas valstsvienība Maskavā sacentīsies pret Serbiju, bet Šveices futbolisti Ņižņijnovgorodā tiksies ar Kostariku.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu