Pāvests homoseksuālam vīrietim pateicis, ka Dievs viņu tādu radījis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Romas pāvests Francisks privātā sarunā homoseksuālām vīrietim esot norādījis, ka Dievs vīrieti radījis homoseksuālu un ka viņa seksualitātei neesot nozīmes, vēsta ASV medijs CNN.

Šādu viedokli Francisks esot paudis sarunā ar čīlieti Huanu Karlosu Krusu, kurš ir viens no Čīles priestera pedofila Fernando Karadimas seksuālo noziegumu upuriem.

Huans Karloss Kruss šā gada aprīlī trīs dienas dienas viesojās Vatikānā, kurš viņš tikās arī pāvestu.

Ar pāvestu Kruss pārrunājis gan savu seksualitāti, gan piedzīvoto seksuālo vardarbību.

«Tu zini, Huan Karlos, tam nav nozīmes. Dievs tevi šādu radīja. Dievs tevi šādu mīl. Pāvests tevi šādu mīl, un tev pašam vajadzētu sevi šādu mīlēt un beigt satraukties par to, ko citi saka,» pāvesta teikto Kruss atstāstījis sarunā ar CNN.

Pāvesta izteikumi gan būtiski atšķiras no Romas katoļu baznīcas oficiālās nostājas, saskaņā ar kuru homoseksualitāte ir pretrunā ar Dieva likumiem.

Vatikāna pārstāvji gan pirmdien uzsvēra, ka Vatikāns nekomentēs šos pāvesta izteikumus.

«Mēs parasti nekomentējam pāvesta privātās sarunas,» informēja Vatikāna preses pārstāvis Gregs Burks.

Čīles priesteris Fernando Karadima, kurš seksuāli izmantoja Huanu Karlosu Krusu, no priestera amata tika atcelts 2011. gadā.

2010.gadā upuri savas apsūdzības sāka izteikt publiski, kā rezultātā Vatikāns sāka izmeklēšanu.

Karadimas upuri jau 2002.gadā ziņoja baznīcai par viņa noziegumiem kādā Santjago draudzē, bet baznīcas amatpersonas atteicās tam ticēt. Tikai tad, kad upuri 2010.gadā sāka izteikt apsūdzības publiski, Vatikāns sāka izmeklēšanu, kas noveda līdz Karadimas atcelšanai no priestera amata.

Kā iepriekš ziņoja LETA, Katoļu baznīcu Čīlē ir satricinājuši vairāki pedofilijas skandāli, no kuriem skaļākais saistīts ar priestera pedofila Fernando Karadimas seksuālo noziegumu slēpšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu