Ar Rastorgujevu strādās leģendārais norvēģis Frūde Andresēns (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Par Latvijas labākā biatlonista Andreja Rastorgujeva treneri kļuvis leģendārais norvēģu biatlonists Frūde Andresēns, kurš savas karjeras laikā izcīnījis trīs godalgas olimpiskajās spēlēs un deviņas medaļas izcīnījis pasaules čempionātos.

Gatavošanos jaunajai sezonai Rastorgujevs sāks 7. jūlijā Alūksnē. Treniņnometnē ar viņu strādās norvēģis Pērs Olavs Treterūds, kurš būs ar alūksnieti kopā visu nākamo sezonu.

Tāpat nometnei pievienosies divkārtējais Norvēģijas čempions biatlonā Kristofers Skjelviks, kurš šogad izvirzījis mērķi tikt Norvēģijas pirmajā izlasē un ielauzties Top 20 Pasaules kausu kopvērtējumā.

9. jūlijā Alūksnē ieradīsies olimpiskais un pasaules čempions biatlonā, trīs olimpisko un deviņu pasaules čempionātu medaļu īpašnieks – Frūde Andresēns. Viņš ir viens no visu laiku ātrākajiem biatlonistiem. Andresēns ir pārliecināts, ka spēs Rastorgujevam palīdzēt kļūt vēl ātrākam distancē, kā arī viņš varētu labāk izprast klupšanas akmeņus šautuvē, lai rastu pareizos risinājumus.

Pēc pagājušās sezonas Rastorgujevs pārtrauca sadarbību ar savu iepriekšējo treneri Intaru Berkuli, kurš palicis komandā konsultanta statusā.

2017./2018. gada Pasaules kausa izcīņas sezonā Rastorgujevs vienreiz kāpa uz goda pjedestāla. 8. martā Kontiolahti viņš izcīnīja sudrabu 10 kilometru sprinta disciplīnā. Pasaules kausa kopvērtējumā viņš ieņēma 13. vietu, kas ir 30 gadus vecā sportista labākais rādītājs viņa karjerā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu