Šogad Vidusjūrā dzīvību zaudējuši 1405 migranti

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Šogad Vidusjūrā bojāgājušo un pazudušo migrantu skaits patiesībā ir par 40% lielāks par sākotnēji lēsto, otrdien paziņoja Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM).

Pirmdien IOM paziņoja, ka bojāgājušo skaits Vidusjūrā šogad pārsniedzis tūkstoti, taču otrdien pavēstīja, ka līdz jūlijam bojāgājušo skaits varētu būt 1405.

Šis skaitlis nav pieaudzis jaunu traģēdiju dēļ, bet gan tāpēc, ka bijis vajadzīgs laiks, lai noteiktu precīzu pazudušo migrantu skaitu pēc trīs kuģu nogrimšanas 19.-20.jūnijā, paziņoja IOM datu speciāliste Jūlija Bleka.

Šajās divās dienās gāja bojā vismaz 215 cilvēki. Jaunajos datos ietilpst arī 218 imigranti, kas noslīka divos atsevišķos negadījumos Lībijas piekrastē piektdien un sestdien.

Kopējais jūru šķērsojušo imigrantu un bojāgājušo bēgļu skaits tomēr ir ievērojami mazāks nekā tajā pašā laika posmā pērn.

2017.gada pirmajā pusē Vidusjūrā gāja bojā 2268 cilvēki, bet to šķērsoja aptuveni 101 000 migrantu, salīdzinot ar 45 800 šogad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu