Baltijas jūrā sākušās starptautiskas bruņoto spēku vides aizsardzības mācības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien Baltijas jūrā, Irbes jūras šaurumā, sākušās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta organizētās jūras vides aizsardzības mācības «LAT-EST Oilex 2018», informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Mācību mērķis ir trenēt Latvijas un Igaunijas atbildīgās institūcijas piesārņojuma seku novēršanas darbu organizēšanā, kā arī trenēt mācībās iesaistīto kuģu apkalpes.

Mācībās piedalās trīs Latvijas Jūras spēku Patruļkuģu eskadras kuģi, Krasta apsardzes dienests un Igaunijas Iekšlietu ministrijas daudzfunkcionālais kuģis «Kindral Kurvits».

«Liela mēroga piesārņojums jūrā var ietekmēt visas Baltijas jūras reģiona valstis, tāpēc efektīva savstarpējā sadarbība un kopīgi centieni novērst avārijas sekas ir visu piekrastes valstu interesēs,» uzsvēra Krasta apsardzes dienesta priekšnieka pienākumu izpildītājs komandleitnants Pēteris Subbota.

Starptautiski jūras vides aizsardzības vingrinājumi tiek organizēti katru gadu un ir nozīmīgs priekšnosacījums, lai uzturētu un pilnveidotu NBS Jūras spēku spēju likvidēt jūrā notikušo avāriju sekas, tajā skaitā novērst naftas produktu piesārņojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu