Kučinskis: tik «melnu» priekšvēlēšanu periodu Latvija vēl nebūs piedzīvojusi (33)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tik «melnu» priekšvēlēšanu periodu, kāds tas būs šogad, Latvija vēl nekad nav piedzīvojusi, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš atzina, ka šis vēlēšanu gads iezīmēsies ar to, ka tiks pielietoti daudzi jauni paņēmieni, kas iespaidos Latvijas iedzīvotāju prātus. Tāpēc pēc viņa prognozēm, tik «melns» priekšvēlēšanu periods Latvijas vēsturē vēl nebūs bijis.

Savukārt uz jautājumu, vai ir parādījusies kāda jauna informācija par organizēto kampaņu, kas vērsta pret finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS), premjers atbildēja, ka nekā jauna neesot.

Jau ziņots, ka Kučinskis iepriekš intervijā LNT atzina, ka pēdējās nedēļās pret Reiznieci-Ozolu ir sākta organizēta kampaņa.

Politiķis toreiz aicināja publiski izskanējušos pārmetumus finanšu ministrei neuztvert pārāk nopietni, atzīmējot, ka līdzīgi nepamatoti «sitieni» esot bijuši vērsti arī pret citiem ministriem.

Kučinskis izteicās, ka «visai droši» kampaņai esot pievērsta drošības dienestu uzmanība.

Savukārt valsts drošības iestādes - Satversmes aizsardzības birojs (SAB) un Drošības policija (DP) skaidri neapstiprināja, vai pret Reiznieci-Ozolu ir sākta organizēta kampaņa, kā to apgalvojis Ministru prezidents.

SAB aģentūrai LETA atgādināja, ka birojam ir noteikts pienākums iegūt, apkopot, uzkrāt, uzglabāt, analizēt un izmantot ar valsts drošību, aizsardzību un ekonomisko suverenitāti saistīto informāciju. SAB seko līdzi dažāda rakstura informācijai un atbilstoši savai kompetencei to vērtē.

SAB savu vērtējumu un izdarītos secinājumus sniedz valsts augstākajām amatpersonām. Ņemot vērā dienesta specifiku, šāda rakstura informācija netiek komentēta.

Līdzīgu atbildi nesniedza arī DP, kas, pildot Valsts drošības iestāžu likumā noteiktos uzdevumus un atbilstoši savai kompetencei, pastāvīgi vērtē procesus un notikumus, kas var ietekmēt nacionālo drošību, un nepieciešamības gadījumā veic apstākļu tālāku pārbaudi. Par rezultātiem DP informē atbildīgās institūcijas un amatpersonas.

DP kā valsts drošības iestādes veiktās darbības ir aizsargājama informācija, līdz ar to dienests nevarot sniegt plašāku komentāru.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu