Brazīlijas un Šveices izlase sasniedz PK astotdaļfinālu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzvaru noslēdzošajā E apakšgrupas spēlē Pasaules kausa (PK) izcīņā trešdien izcīnīja Brazīlijas valstsvienība, kas Maskavā (Krievija) ar 2:0 (1:0) pieveica Serbijas futbolistus. Līdz ar to titulētā komanda sasniedza turnīra astotdaļfinālu, kam kvalificējās arī Šveice, kura citā E apakšgrupas mačā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:0) ar Kostariku. Sacensības noslēgušās gan Serbijai, gan Kostarikai.

E apakšgrupā ar septiņiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Brazīlija, kam ar pieciem punktiem sekoja Šveice, tālāk ar trim punktiem bija Serbija, bet pie punkta tika Kostarika.

Brazīlija astotdaļfinālā tiksies ar Meksiku, bet Šveice spēkosies ar Zviedriju. Tāpat zināms, ka astotdaļfinālā spēkosies Portugāle ar Urugvaju, Francija ar Argentīnu, Spānija ar Krieviju un Horvātija ar Dāniju. Astotdaļfinālā iekļuvušas arī Beļģija un Anglija, bet atlikušās divas ceļazīmes ceturtdien sadalīs Japāna, Kolumbija un Senegāla.

Maskavā notikušajā mačā vārtus Brazīlija izlases labā guva Paulinju un Tjagu Silva.

Brazīlijas izlase jau pašā sākumā piedzīvoja pamatīgu triecienu, jo traumas dēļ laukums bija jāpamet aizsargam Marsēlu. Brazīlija šajā mačā vadībā izvirzījās 36.minūtē, kurā Paulinju tika izvirzīts uzbrukuma smailā, Lietuvā profesionāļa gaitas sākušajam futbolistam pārceļot bumbu pāri serbu vārtsargam Vladimiram Stojkovičam.

Otrajā puslaikā, spēles 61.minūtē Aleksandaram Mitrovičam bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu, bet viņa no tuvas distances sisto bumbu apstādināja aizsargs Tjagu Silva, tai nonākot vārtsarga Alisona rīcībā. Pēc šīs epizodes serbi izdarīja pamatīgu spiedienu uz Brazīlijas izlases vārtiem, taču augļus tas nenesa.

Tieši Silva bija tas, kurš 68.minūtē dubultoja Brazīlijas izlases pārsvaru, būdams precīzs pēc stūra sitiena izpildes. Spēles pēdējā desmitminūtē pāris labas iespējas bija Brazīlijas spožākajai zvaigznei Neimaram, taču pasaulē dārgākajam futbolistam vārtus gūt neizdevās, brazīliešiem uzvarot ar 2:0.

Brazīlija - Serbija 2:0 (1:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Paulinju (36'), 2:0 Tjagu Silva (68').

Brazīlijas futbola izlases sastāvs: Alisons, Fagners, Tjagu Silva, Miranda, Marsēlu (Filipe Luīšs, 8.min.), Kazemīru, Paulinju (Fernandinju, 66.min.), Filipe Koutinju (Renātu Augūstu, 80.min.) Viljans, Gabriels Žezūss, Neimars.

Serbijas futbola izlases sastāvs: Vladimirs Stojkovičs, Aleksandars Kolarovs, Nikola Milenkovičs, Antonio Rukavina, Duško Tošičs, Nemanja Matičs, Segejs Milinkovičs-Savičs, Dušans Tadičs, Filips Kostičs (Nemanja Radonjičs, 82.min.), Adame Ljajičs (Andrija Živkovičs, 75.min.), Aleksandars Mitrovičs (Luka Jovičs, 89.min.).

Tikmēr Ņižņijnovgorodā notikušajā duelī Šveices izlasē vārtus guva Blerims Džemaili un Josips Drmičs, bet Kostarikas valstsvienībā izcēlās Kendals Vastons un Braiens Ruiss.

Kostarikas futbolisti maču iesāka ar vētrainiem uzbrukumiem, desmitajā minūtē Danielam Kolindresam norībinot vārtu pārliktni. Tāpat Kolindresam desmit minūtes vēlāk bija vēl viena lieliska iespēja, taču Šveices vārtsargs Jans Somē meistarīgi atvairīja kostarikāņa raidījumu.

Mača rezultāts tika atklāts 31.minūtē. Šveices izlases kapteinis Stefans Lihtšteiners no labās malas izdarīja piespēli soda laukumā, Brielam Embolo noliekot bumbu pa sitienam Blerimam Džemaili, kurš to raidīja vārtos.

Otrā puslaika pirmajā pusē Kostarikas centieni vainagojās panākumiem, spēles 56.minūtē pēc stūra sitiena Kendalam Vastonam ar galvu gūstot vārtus. Turpinājumā spēles temps pakāpeniski kritās, taču 88.minūtē Josipam Drmičam pēc pretinieku kļūdas laukuma vidusdaļā izdevās panākt 2:1 Šveices labā. Tiesa, kompensācijas laikā uz Šveices izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Braiens Ruiss, bumbai pēc atsišanās pret Sommā ielidojot tīklā.

Šveices futbola izlases sastāvs: Jans Somē, Rikardo Rodrigess, Manuels Akandži, Fabians Šērs, Stefans Lihtšteiners, Granits Džaka, Valons Behrami (Deniss Zakarija, 60.min.), Džerdans Šaķiri (Mihaels Langs, 81.min.), Blerims Džemaili, Briels Embolo, Mario Gavranovičs (Josips Drmičs, 69.min.).

Kostarikas futbola izlases sastāvs: Keilors Navass, Kristians Gamvoa (Ians Smits, 90.min.), Džonijs Akosta, Džankarlo Gonsaless, Kendals Vastons, Braiens Ovjedo, Selso Borhess, Davids Gusmans (Randals Asofeifa, 90.min.), Braiens Ruiss, Daniels Kolindress (Rodnijs Voless, 81.min.), Džoels Kempbels.

Brazīlija ir visu laiku veiksmīgākā Pasaules kausu dalībniece. Par pasaules čempioni tā kļuvusi piecas reizes - 1958., 1962., 1970., 1994. un 2002. gadā. Kopumā šī valstsvienība Pasaules kausa izcīņā spēlējusi 21 reizi, pa divām reizēm vēl paliekot otrajā un trešajā vietā.

Pirms četriem gadiem savās mājās notikušajā Pasaules kausā brazīlieši palika ceturtajā vietā. Šajā turnīrā komandas galvenais treneris ir Adenors Leonārdu Baši jeb Tite.

Savukārt Serbija, startējot zem dažādiem režīmiem, Pasaules kausam kvalificējusies jau 12.reizi. Tiesa, atsevišķi Serbija četrgades nozīmīgākajā forumā startēs vien otro reizi - 2010.gadā Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) tā nespēja pārvarēt apakšgrupu sacensības. Tikmēr priekštece Dienvidslāvija divas reizes (1930. un 1962. gadā) planētas meistarsacīkstēs izcīnīja ceturto vietu. Vienības galvenais treneris ir Mladens Krstajičs.

Pasaules kausa finālturnīrs pirmo reizi notiek Krievijā, bet kopumā tas norisinās jau 21.reizi.

Sacensībās piedalās 32 komandas, kuras priekšsacīkstēs salozētas astoņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, kas sāksies no astotdaļfināla.

Vislielākā pārstāvniecība jeb 14 izlases ir no Eiropas, kamēr no Āfrikas, Āzijas un Dienvidamerikas sacensībās piedalās pa piecām vienībām. Tikmēr no Ziemeļamerikas finālturnīrā startē trīs valstu izlases.

Sacensības risināsies viena mēneša garumā, finālam norisinoties 15.jūlijā Maskavā.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiek 11 pilsētās, cīņas aizvadot 12 stadionos.

Tituliem bagātā komanda Pasaules kausa izcīņu vēsturē ir Brazīlija, kas prestižajā turnīrā kopumā triumfējusi piecas reizes. Tikmēr ar četriem tituliem seko Vācija un Itālija, kas šim turnīram nemaz nekvalificējās. Vēl divus titulus ir izcīnījusi Argentīna un Urugvaja.

Pašreizējā Pasaules kausa īpašniece ir Vācija, kamēr Brazīlija pēdējo reizi sacensībās uzvarēja 2002.gadā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu