Krievijas oligarham Timčenko sankciju dēļ nācies pārdot privāto lidmašīnu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas miljardierim Genādijam Timčenko, kurš ir labos draugos ar Vladimiru Putinu, nācies pārdot savu privāto lidmašīnu, jo ASV uzlikto sankciju dēļ viņš to vairs nevarēja izmantot, vēsta aģentūra «Reuters».

«Gulfstream» lidmašīna nu nonākusi Krievijas Tiešo investīciju fonda (RDIF) īpašumā, liecina reģistra informācija.

RDIF neatbildēja uz «Reuters» žurnālistu jautājumiem par lidmašīnu. Timčenko pārstāvis savukārt norādīja, ka uzņēmējam un viņa kompānijām «nav nekādas saistības ar minēto lidaparātu jau vairākus gadus».

Timčenko savu bagātību nopelnīja naftas biznesā, bet tagad ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) valdē, kā arī ir Sanktpēterburgas SKA profesionālās hokeja komandas prezidents.

Timčenko ir žurnāla «Forbes» miljardieru saraksta 62.vietā. Putins viņu savulaik raksturojis kā vienu no saviem tuvākajiem sabiedrotajiem.

«Gulfstream G650» lidmašīnu Timčenko iegādājās 2013.gadā, liecina lidaparātu reģistrā atrodamā informācija. Jaunas šā modeļa lidmašīnas pārdošanas cena ir ap 60 miljoniem ASV dolāru.

2014.gadā ASV valdība, reaģējot uz Krimas okupāciju, iekļāva Timčeko sankciju sarakstā, raksturojot viņu kā Putinam pietuvinātu personu.

Togad sniegtā intervijā Timčenko sacīja, ka ASV bāzētais uzņēmums «Gulfstream Aerospace Corporation» esot anulējis līgumu par lidmašīnas apkalpošanu. «Es nevaru izmantot savu «Gulfstream», jo uzņēmums tam nepiegādās rezerves daļas un pilotiem nav tiesību izmantot navigāciju, iebūvētās kartes,» Timčenko stāstīja Kremļa kontrolētajai aģentūrai TASS.

Kopš tā laika lidmašīna tikusi reģistrēta divu valstu lidaparātu reģistros, mainīts tās reģistrācijas numurs un dokumentos norādītajos ofšoros vairākkārt mainījušies īpašnieki. Dokumentos uzrādīto ārzonas kompāniju patiesie īpašnieki tā arī nav zināmi.

2018.gada jūnijā par lidmašīnas īpašnieku kļuva Kiprā reģistrētais uzņēmums «Amerivo Holdings Limited», kas pilnībā pieder RDIF.

Lidmašīnu tirdzniecības darījumu kompānijas «Boutsen Avation» viceprezidents Matī Pezins žurnālistiem sacīja, ka uzņēmums pērn nolīgts pārdot lidaparātu. Tolaik tā īpašnieks bija nevis Timčenko, bet gan Krievijas uzņēmējs, kurš lidmašīnu no Timčenko esot iegādājies 2016.gada vidū.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu