Neimars gūst 55. vārtus Brazīlijas rindās pēdējā mačā pirms Pasaules kausa

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Futbola zvaigzne Neimars svētdien Vīnē guva vārtus un palīdzēja Brazīlijas izlasei ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēt laukuma saimnieci Austrijas valstsvienību.

Brazīliju vadībā 35. minūtē izvirzīja Anglijas premjerlīgas čempiones Mančestras «City» uzbrucējs Gabriels Žezūss, bet 63. minūtē pārsvaru dubultoja Francijas flagmaņa Parīzes «Saint-Germain» zvaigzne Neimars.

Šī bija pirmā spēle kopš februāra, kuru Neimars sāka pamatsastāvā. Iepriekš bija bažas, vai pēdas traumas dēļ viņš būs gatavs spēlēt Pasaules kausā, taču Brazīlijas izlases līderis guvis vārtus jau otrajā pārbaudes mačā pēc kārtas (pirms nedēļas 2:0 uzvara pret Horvātiju).

Neimaram tas bija 55.precīzais sitiens izlases rindās, kas viņam ļāva pakāpties uz trešo vietu visu laiku labāko Brazīlijas izlases snaiperu sarakstā, panākot Romario. Vairāk vārtus pieckārtējo pasaules čempionu labā guvuši tikai Pele (77) un Ronaldo (62).

Savukārt trešo reizi Austrijas izlases vārtos bumbu ieraidīja Spānijas granda «Barcelona» uzbrūkošais pussargs Filipe Koutinju, kurš ar precīzu sitienu izcēlās mača 69. minūtē.

Brazīlijas izlase nav zaudējusi kopš pagājušā gada 9. jūnija, kad pārbaudes spēlē ar 0:1 tika atzīts Argentīnas pārākums. Kopš tālā laika pieckārtējā pasaules čempione aizvadījusi 11 spēles.

Galvenā trenera Tites vadībā, kopš viņš stājās amatā 2016. gadā, Brazīlijas izlase 21 spēlē 16 reizes spējusi nosargāt savus vārtus neieņemtus.

Brazīlijas izlase Krievijā gaidāmo Pasaules kausa izcīņu sāks 17. jūnija ar maču pret Šveici. Vēl E apakšgrupā pretī stāsies Kostarika un Serbija.

Austrijas valstsvienība Pasaules kausa izcīņā iepriekšējo reizi spēlēja 1998. gadā, taču šoreiz turnīram nav izdevies kvalificēties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu