Kad dzīvesvieta ir kā miera oāze

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dekoera 

Mājas ir vieta, kur gūstam mieru un smeļamies spēkus jaunai dienai. Ikdienas stress, steiga, kā arī dažādi citi faktori bieži negatīvi ietekmē mūs ne vien sabiedrībā, bet arī dzīvesvietā. Diemžēl nav iespējams radīt harmonisku vidi visur, kurp dodies, bet ir iespēja to radīt savā mājvietā. Nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv sniedz ieteikumus, kā iekārtot mājokli, lai tajā valdību harmonija.

Neuzkrītošas krāsas, bet izteiksmīga faktūra

Ja mājoklī vēlies radīt mierpilnu auru, izvēlies neuzkrītošu krāsu gammu. Izvairies no spilgtiem un pārlieku krāsainiem toņiem, tāpat arī ģeometrisku figūru raksta. Tas gan nenozīmē, ka interjeram jābūt garlaicīgam. Lai radītu gaumīgu tēlu, droši izmanto izteiksmīgas faktūras apdares materiālos, tekstilā un mājas aksesuāros.

Foto: FEIDI

Dabas materiāli

Dabas materiālu izvēle interjerā radīs nomierinošu enerģiju. Lielisks akcents jebkurā telpā būs svaigi vai kaltēti ziedi, gliemežvāki, akmentiņi, presētas lapas, kokgriezumi. Vannas istabā vari nolikt pītu grozu, kur glabāt, piemēram, veļu vai dvieļus, savukārt viesistabai un guļamistabai izvēlies dabisko šķiedru paklāju.

Pareizā gaisma

Dabiskā gaisma vienmēr būs labāka par mākslīgo, līdz ar to ir vērsts maksimāli atsegt logus telpā. Diennakts tumšajā laikā harmoniskāku vidi radīs sveces, galda lampas un stāvlampas. Izvairies no pārmēru spilgta un daudzveidīga apgaismojuma, īpaši pirms miega.

Foto: FEIDI

Slēgti plaukti un skapīši

Vizuāli telpa izskatīsies haotiskāka un radīs papildu stresu, ja mantas būs redzamas visos mājas stūros. Labāk dod priekšroku slēgtiem skapjiem, atvilktnēm un plauktiem. Tādējādi varēsi izvairīties arī no pārlieku lielas atklātības, kad dzīvesvietā uzņemsi viesus.

Moderno tehnoloģiju slēpšana

Moderno tehnoloģiju lietošana mūsdienās ir pašsaprotama un nepieciešama, bet to dažādība un lietošanas biežums var radīt diskomfortu cilvēka iekšējai pasaulei. Ja iespējams, izvēlies izmēros mazākas ierīces un ar bezvadu funkciju. Glabā tās vienā slēgtā vietā kopā ar lādētājiem, tas ļaus izvairīties no mantu pazušanas un neradīs vēlmi pēc ierīču nemitīgas lietošanas.

Foto: INTRANTE HOME

Vieta, kur justies kā Tibetā

Neskatoties uz to, vai nodarbojies ar jogas vingrojumiem, meditē vai vienkārši atslābinieties no dienā uzņemtajām emocijām un informācijas, noderīgi izveidot tam piemērotu vietu mājoklī. Ja nav iespējas šādām aktivitātēm atvēlēt veselu telpu, atrodi nelielu vietu, piemēram, viesistabā pie loga. Noliec kādu ērtu grīdas spilvenu, iededz sveci un izbaudi savu miera oāzi.

Foto: Dekoera 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu