Ielūkojies Džuditas Ouenas koncertā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Lapsa

Divus aizvadītos gadus velsiešu dziesminiece Džudita Ouena bijusi goda viešņa grupas «The Roxy Music» līdera Braiena Ferija koncertturnejā, ar savām dziesmām iepriecinot klausītājus ASV, Kanādā un Eiropā. Šajā novembrī albuma «Somebody’s Child» koncertturnejas ietvaros dziesminiece pirmo reizi uzstājās Latvijā – Berģu kultūras namā un Vidzemes koncertzālē Cēsis. Aplūko foto!

Koncertā līdzās Džuditai ir arī čelliste, vijolniece, perkusionists un basģitārists, padarot dziesmu skanējumu noskaņās bagātīgāku un izsmalcinātāku. Blūza, džeza, roka un klasiskās mūzikas elementi ir saklausāmi Džuditas Ouenas daiļradē un koncertā tiek kopā sakausēti apbrīnojamā vieglumā.

Džuditas Ouenas koncerts ir kā izrāde – dziesmas papildina mūziķes sirsnīgie, asprātīgie komentāri. Tas nekas, ja angļu valodas zināšanas ir minimālas, Ouenas ķermeņa valoda ir tik precīza un plastiska, ka tikpat labi viņa varētu runāt jebkādā citā svešvalodā un tāpat klausītāji viņu saprastu. Mūziķe norauš asaras, ovācijas zālē pieņemas spēkā. Džudita Ouena iekustināja arī mūsu dvēseles stīgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu