Bono brīdina, ka ANO, NATO, ES un citas organizācijas ir apdraudētas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Īrijas rokzvaigzne Bono brīdināja, ka Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) un citas starptautiskas institūcijas, tostarp Eiropas Savienība (ES) un NATO, ir apdraudētas un valstīm ir jāsadarbojas, lai nodrošinātu to pastāvēšanu.

Dublinā dzimušais grupas U2 dziedātājs teica runu vairākiem simtiem ANO diplomātu pasākumā, kurā tika izvirzīta Īrijas kandidatūra uz vietu Drošības padomē 2021. un 2022. gadā, norādot, ka «uz Īriju var paļauties, lai tā izdarītu savu daļu darba».

Lai gan Bono konkrēti neminēja nevienu valsti, kas ir atbildīga par draudiem globālajām institūcijām, viņa vārdi bija vērsti uz ASV prezidentu Donaldu Trampu, kurš iepriekš ir asi kritizējis ES un NATO.

Amerikāņu līderis jau ir izstājies arī no Parīzes klimata līguma, kā arī izrādījis iniciatīvu Pasaules Tirdzniecības organizācijā ieviest jaunus tarifus; kā norādīja Bono, arī tā ir apdraudēta.

Par ANO mūziķis teica: «Man patīk, ka tā pastāv, taču es neuztveru to kā pašsaprotamu, ka tā turpinās pastāvēt, jo, būsim godīgi, mēs dzīvojam laikā, kad cilvēku procesiem tik svarīgas iestādes kā ANO tiek apdraudētas.»

Pēc tam Bono paziņoja, ka arī ES, NATO un citas lielās organizācijas ir apdraudētas.

«Un ne tikai šīs institūcijas, bet arī tas, ko tās pārstāv. Starptautiskas organizācijas, kas balstītas uz kopīgām vērtībām un kopīgiem noteikumiem starptautiskā kārtībā, saskaras ar lielākajiem pārbaudījumiem to 70 gadu vēsturē. Ir apdraudētas ne vien šīs iestādes, bet arī tas, ko tās ir sasniegušas.»

Cerot iegūt vietu padomē, Īrijas valdība uzaicināja vēstniekus no 192 ANO dalībvalstīm apmeklēt Bono koncertu.

Mūziķis, kurš ir arī cilvēktiesību un humānās palīdzības aktīvists, pajokoja, ka ir netipiski redzēt tik daudz vēstnieku enerģiski lēkājam rokenrola koncertā.

«Vismaz jūs nekliedzāt cits uz citu, un tas ir labi.»

Paredzēts, ka Īrijai būs trīspusēja sacensība ar Kanādu un Norvēģiju par divām vietām Drošības padomē, kas rezervētas Rietumu valstīm. Vēlēšanas par divu gadu vietu aizpildīšanu notiks 2020. gada jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu