Restorānu tīklā «Vairāk saules» policija veikusi kratīšanas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Restorānu tīkla «Vairāk saules» ēdināšanas vietās un birojā policija otrdien veikusi kratīšanas, vēsta sabiedriskā medija ziņu portāls «Lsm.lv».

Papildināta 6. rindkopa

Kā raksta «Lsm.lv», tas noticis saistībā ar aizdomām par iejaukšanos kases aparātos, kā rezultātā valstij varētu būt nodarīti 1,5 miljonu eiro zaudējumi. Restorānu īpašnieks Endijs Bērziņš portālam šādu iespēju gan noliedzis.

Par to, ka restorānos kaut kas notiek, liecināja to slēgšana otrdien vēlā pēcpusdienā. Apmeklētāji tika izraidīti, durvis aizslēgtas, bet pie restorāniem izlikti uzraksti, ka tie ir slēgti tehnisku iemeslu dēļ.

Saskaņā ar restorāna īpašnieka teikto, kratīšanu veikusi kriminālpolicija, kura šīs darbības sākusi uz kāda iesnieguma pamata.

Vienlaikus restorānu īpašnieks uzskata, ka kratīšana notikusi nepamatoti, jo uzņēmums neko nav pārkāpis. «Pilnīgi vispār nepamatoti - 100% zinu. Viņi nevis neko neatradīs, bet viņi nevar atrast, jo mēs to nedarām,» sacīja Bērziņš, kurš uzskata, ka «šobrīd ar policijas rokām notiek izrēķināšanās ar «Vairāk saules»».

«Mums pirms gada bija Valsts ieņēmumu dienests, pārbaudīja visus kases aparātus, un nākamajā dienā mēs pie viņiem aizbraucām, un vienīgais, ko viņi teica, ka jūs esat viens no retajiem uzņēmumiem, kas tiešām neiejaucas kases aparātos. Mēs bijām arī viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas pārgāja uz jauno kases aparātu sistēmu. Pašlaik notiek kratīšana, es vienkārši zinu, ka tur būs tukšums, nulle,» uzsvēra Bērziņš.

Raidījumam LNT ziņas Bērziņš teica: «Mums ir pamatotas aizdomas, un mēs tuvākajās dienās nāksim klajā ar paziņojumu un faktiem. Simts procenti mēs zinām, ka tas ir pilnīgākais reiderisms. Esmu simts procenti pārliecināts, ka policijai nāksies atvainoties. Visur būs, ka «Vairāk saules» to dara. Pēc tam būs maza relīzīte, ka «sorry» - sajaucām. Bet [stāstīt] to, ka mēs to nedarām, tas aizņems gadus.»

Valsts policijā šobrīd ziņas par notikušo nesniedz. Tikmēr restorāni joprojām ir slēgti un nav zināms, kad tie atkal varētu būt pieejami apmeklētājiem, vēsta portāls.

Kā liecina «Firmas.lv» dati, restorānu tīkla īpašniece SIA «Vēl vairāk saules» dibināta 2002.gadā. Uzņēmums pieder tā dibinātajā Endija Bērziņa vadītajai AS «VVS Holding».

2017.gadā «Vēl vairāk saules» strādāja ar 4,715 miljonu eiro apgrozījumu un 216 122 eiro zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu