Kavani ieved Urugvaju ceturtdaļfinālā; Eiropas čempione Portugāle brauc mājās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā sestdien Sočos uzvaru astotdaļfinālā izcīnīja Urugvajas futbola izlase, kas ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja Eiropas čempioni Portugāles valstsvienību.

Urugvajas sastāvā abus vārtus guva Edinsons Kavani, bet portugāļiem vienīgo precīzo sitienu izpildīja pieredzējušais aizsargs Pepe.

Spēles ievadā jau septītajā minūtē vadību ieguva Urugvaja, kuras sastāvā bumbu pēc Luisa Svaresa centrējuma ar galvu vārtos raidīja Kavani.

Pirmajā puslaikā neviena no komandām vārtus vairs neguva, bet portugāļiem otrā puslaika sākumā izdevās atgūt līdzsvaru uz tablo. Urugvajiešu soda laukumā neviena nepiesegts atradās centra aizsargs Pepe, kurš bumbu 55.minūtē tīklā sita ar galvu.
Tomēr Urugvaja atkal atguva pārsvaru, kad ar skaistu sitienu vienā pieskārienā vārtsargu Ruī Patrīsiu pārspēja Kavani, panākot rezultātu 2:1 savas komandas labā.

Turpinājumā Kavani iedzīvojās savainojumā, uzbrucējam tiekot nomainītam. Tas gan neliedza Urugvajai izcīnīt uzvaru spēlē un iekļūt ceturtdaļfinālā.

Urugvaja ceturtdaļfinālā (6. jūlijā, plkst. 17.00, Ņižņijnovgorodā) spēkosies ar Franciju, kas sestdien ar rezultātu 4:3 aizraujošā cīņā pārspēja 2014. gada pasaules vicečempioni Argentīnas izlasi.

Urugvaja A apakšgrupā palika nepārspēta, izcīnot pirmo vietu. Turnīra ievadā urugvajieši ar vienādiem rezultātiem 1:0 uzvarēja Ēģipti un Saūda Arābiju, kam sekoja pārliecinošs panākums 3:0 pār Krieviju. Urugvajiešiem ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējies izlases spožākā zvaigzne Luiss Svaress, kamēr vārtos nepārspēts palicis Fernando Muslera.

Tikmēr 2016.gada Eiropas čempione Portugāle finālturnīra B apakšgrupā ieņēma otro vietu, arī ar grūtībām iekļūstot astotdaļfinālā. Portugāļi turnīru sāka ar neizšķirtu 3:3 pret Spāniju, kam sekoja 1:0 uzvara pār Maroku un vēl viens neizšķirts 1:1 pret Irānu. Portugāļu spožākā zvaigzne Krištianu Ronaldu guvis četrus no pieciem komandas vārtiem un ieņem dalītu otro vietu turnīra labāko snaiperu sarakstā.

Portugāle septīto reizi piedalās Pasaules kausa finālturnīrā, labāko sasniegumu gūstot 1966.gadā, kad izcīnīja trešo vietu. Tāpat 2006.gadā portugāļi palika ceturtie, bet iepriekšējās planētas meistarsacīkstēs 2014.gadā neizkļuva no apakšgrupas. Krievijā Portugālei ir piektais Pasaules kausa finālturnīrs pēc kārtas.

Fernandu Santuša vadītā Portugāle Pasaules kausa kvalifikācijā spēlēja vienā grupā ar Latviju, izcīnot uzvaras ar 4:1 un 3:0.

Urugvaja, kas ir divkārtējā čempione, startē savā 13.finālturnīrā. Urugvajieši triumfēja pirmajā Pasaules kausa finālturnīrā, kas 1930.gadā norisinājās viņu mājās, otrreiz trofeju virs galvas paceļots 1950.gadā Brazīlijā. Urugvaja piedalījusies iepriekšējos divos turnīros, 2010.gadā izcīnot augsto ceturto vietu, bet pirms četriem gadiem apstājoties astotdaļfinālā. Urugvaja tikai trīs reizes nav pārvarējusi grupu turnīru fāzi.

Urugvaja - Portugāle 2:1 (1:0)

Vārti: 1:0 Edinsons Kavani (7'), 1:1 Pepe (55'), 2:1 Edinsons Kavani (62')

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu