Austrālijas apšaudē bojā gājusi ģimene; vectēvs esot plānojis slaktiņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Piektdien Austrālijā tika atklāta valstī lielākā masu apšaude vairāk nekā 20 gadu laikā. Lauku īpašumā Rietumaustrālijā tika atrasti septiņu cilvēku līķi, tai skaitā četru bērnu. Mirstīgās atliekas piederēja 61 gadu vecajam Pīteram Mailzam, viņa sievai Sindai, meitai Katrīnai un četriem viņa mazbērniem, vēsta raidorganizācija BBC. Katrīnas vīrs un nogalināto bērnu tēvs Ārons Kokmens uzskata, ka Mailzs neesot nežēlīgo noziegumu pastrādājis mirkļa iespaidā, bet gan «ilgi domājis» par to.

Mirstīgās atliekas piektdien tika atrastas Osmingtonā, un policija tolaik norādīja, ka izmeklē lietu kā slepkavību un pašnāvību. Citi aizdomās turamie netiek meklēti.

Policija atklājusi, ka slepkava bija viens no septiņiem mirušajiem, taču tā identitāti neatklāja.

Trīs īpašumā atrastie šaujamieroči bija reģistrēti uz Mailza vārda.

Katrīna dzīvoja lauku saimniecībā kopā ar saviem vecākiem un četriem bērniem. Laulība bija pajukusi, un Kokmens tolaik ar ģimeni vairs nedzīvoja.

«Es joprojām mīlu Pīteru,» sacīja Kokmens. «Ja nebūtu viņa, man nebūtu Katrīnas un manu bērnu. Tas nebija kāds nejaušs garāmgājējs uz ielas, kas man viņus atņēma. Pateicoties viņam, man viņi bija, bet tagad viņš ir tos atņēmis.»

Kokmenu mierina doma, ka viņa bērni aizgāja miegā, taču viņš sacīja: «Esmu zaudējis visu, kas man dzīvē bija.»

Kokmens uzskata, ka Mailzam esot bijušas grūtības. «Pīters ilgi centās tikt ar visu galā. Viņš droši vien domāja: es vairs nevaru dzīvot, viss,» intervijā «Sydney Morning Herald» teica Kokmens.

Policija sacīja, ka piektdien saņēma izsaukumu no kāda vīrieša Osmingtonas īpašumā. Kad policisti ieradās notikuma vietā, viņi tur mirušus atrada 61 gadu veco Mailzu, viņa 58 gadus veco sievu Sindu, 35 gadus veco meitu Katrīnu un četrus bērnus - 13 gadus veco Taju, 12 gadus veco Railenu, 10 gadu veco Eiru un astoņgadīgo Keidenu.

Raidsabiedrība ABC ziņo, ka tā ir asiņainākais masu slaktiņš Austrālijā kopš 1996.gada Portarturas apšaudes, kurā bruņots vīrietis ar pusautomātisko šauteni laupīja dzīvību 35 cilvēkiem.

Slaktiņš satricinājis nelielo lauku ciemu Osmingtonu, kas atrodas apmēram 20 kilometru attālumā no Mārgaretas upes, ko iecienījuši tūristi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu