Berluskoni atbalsta Salvīni kandidatūru premjera amatam

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Silvio Berluskoni trešdien paziņojis, ka atbalstīs sava sabiedrotā Ziemeļu līgas līdera Mateo Salvīni kandidatūru Itālijas premjerministra amatam.

Četras labējās partijas, kas sastāv Berluskoni pārstāvētajā koalīcijā, priekšvēlēšanu kampaņas laikā vienojās, ka uz premjera amatu tiks virzīts tās partijas līderis, kura koalīcijas ietvaros iegūs visvairāk balsu.

Pretēji gaidītajam Ziemeļu līga svētdien notikušajās vēlēšanās, iegūstot aptuveni 17% balsu, apsteidza Berluskoni vadīto partiju «Forza Italia» («Uz priekšu, Itālija!»), par kuru nobalsoja tikai 14% vēlētāju.

«Pilnībā ievērojot mūsu vienošanos, mēs tagad lojāli atbalstīsim Salvīni mēģinājumu izveidot valdību,» intervijā laikrakstam «Corriere della Sera» norādījis Berluskoni. «Esmu šeit, lai atbalstītu viņu, lai garantētu koalīcijas solidaritāti un turētu solījumus mūsu vēlētājiem.»

Tomēr vēlēšanās neviena no partijām vai to apvienībām nav ieguvusi valdības veidošanai nepieciešamo absolūto vairākumu, un līdz ar Ziemeļu līgu pretenzijas uz valdības veidošanu izteikusi arī populistiskā Pieczvaigžņu kustība (M5S).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu