Idejas, ko pagatavot no plastmasas iepakojumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Dažkārt šķiet, ka plastmasa ir it visur - sākot ar plastmasas pudelēm, salmiņiem, beidzot ar pārtikas un kosmētikas iepakojumiem. Ieskaties, kā dažādos oriģinālos un radošos veidos vari atkārtoti izmantot iztukšotu plastmasas taru.

Nav noslēpums, ka plastmasa dabā sadalās ilgi, tāpēc tās otrreizēja pārstrāde ir būtiska. Viens variants ir izmest pudeles un citus plastmasas izstrādājumus otrreizējās pārstrādes atkritumu konteinerā, taču vēl laba alternatīva plastmasas izmešanai ir tās izmantošana rokdarbos. Pagatavo no plastmasas mīlīgus puķupodiņus, putnu barotavu, grozu, zīmuļu un flomāsteru kasti vai dokumentu boksu.

Pagatavo puķupodus no plastmasas pudelēm.

Sagriez plastmasas pudeles strēmelēs un izveido vēl nebijušu grozu dārza piederumiem.

No tukšām šampūnu un kondicionieru pudelēm pagatavo glītus zīmuļu un flomāsteru turētājus, kas pavisam noteikti iepriecinās bērnus.

Kopā ar bērnu pagatavo krājkasīti no plastmasas pudelēm.

Ievies kārtību žurnālu un dokumentu plauktā ar plastmasas dokumentu boksiem. Atliek vien plastmasas pudelēm nogriezt malu un gatavs.

Praktiski izmanto lielās piena vai logu šķīduma pudeles un pagatavo no tām dārza vai putekļu lāpstiņu.

No tukšajām ūdens pudelēm vari uzmeistarot simpātisku putnu barotavu, ko iekārt kokā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu