Pinterest atklāj lietotāju iecienītākos virtuves iekārtojumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

«Tā vien šķiet, ka šogad pat virtuves iekārtojumā ir jaušama katra īpašnieka personība,» pauž sociālā tīkla un ideju vietnes Pinterest veiktais pētījums. Izanalizējot aptuveni 20 miljonus attēlu jeb mājas iekārtojuma idejas, kuras Pinterest profilos saglabājuši lietotāji, atklājies, ka iedvesmai tieši virtuves dizaina idejas meklē visbiežāk. Apskati četrus Pinterest lietotāju iecienītākos virtuves iekārtojumus.

1. Vienradžu krāsas

Jau pērn vienradži bija īpaši apspriesta tēma - tie figurēja datorspēlēs, videoklipos, izklaides mājaslapās, arī uz apģērbiem, aksesuāriem, uz mēbelēm, mājas tekstila un pat sadzīves tehnikas. Rādās, ka arī šogad šis meitenīgais un bērnišķīgais simbols nekur nav pazudis - Pinterest lietotāji vēl arvien sajūsminās par pasteļkrāsām, mirdzumiem un maģiju. Vienradžu stila virtuves iekārtojumā dominē maigi rozā, zilas vai zaļganas krāsas, zelta dekori un virtuves metāla detaļas, mirdzumi, virtuves priekšmeti ar hologrāfisku virsmu, kā arī trauki un citi ikdienas piederumi ar vienradžu simboliku.

2. Marokas valdzinājums

Marokāņu kultūrai raksturīgie raksti un mozaīkas jebkuru virtuvi izcels un padarīs to dekoratīvāku. Pinterest pētījumā noskaidrots, ka lietotāji visbiežāk meklēja tādus atslēgvārdus kā «marokāņu flīzes», «marokāņu dekori» un «marokāņu flīžu grīdas». Marokāņu stila virtuves izceļas ar košām un rakstainām flīžu sienām, koka darba virsmām, zelta laternām un lampu abažūriem.

3. Atpakaļ pie dabas

Palielinoties ekoloģiska dzīvesveida popularitātei, ir pieaugusi arī Pinterest lietotāju interese par ekoloģisku virtuves un arī pārējo telpu iekārtojumu. Arvien vairāk lietotāji ideju tīklā «Pinterest» meklē iedvesmu, kā virtuvē integrēt ilgtspējīgus materiālus, panākt ekoloģisku un dabisku virtuves iekārtojumu un kādus organiskus, dabai draudzīgus materiālus ir iespējams izmantot, veidojot virtuves dizainu. Ekoloģiskas virtuves iekārtojumā visbiežāk tiek izmantotas valriekstu koka darba virsmas, betona flīzes, bambusa lampu abažūri, mēbeles no saplākšņiem un dabisku materiālu dekori, piemēram, telpaugi vai māla trauki.

4. Metāliskie pieskārieni

Metāliskas detaļas un pat mēbeles ir ārkārtīgi pieprasītas jau kopš pērnā gada un turpina savu uzvaras gājienu arī šogad. Metāliski elementi virtuves iekārtojumu padara elegantāku un piešķir tam luksusa apartamentiem cienīgu atmosfēru. Starp Pinterest iecienītākajiem virtuves iekārtojumiem dominē tādi dizaina elementi kā keramikas flīzes ar metālisku virsmu, lampu abažūri, aerosola krāsas, rozetes un slēdži ar metāla rāmjiem. Pinterest pētījumā noskaidrots, ka lietotāji visbiežāk metāliska dizaina iedvesmai meklē idejas ar atslēgvārdiem «zelta aksesuāri virtuvei», «zelta virtuves skapīšu rokturi» un «zelta ūdens maisītāji».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu