Padomi, kā maksimāli izmantot brīvo vietu virtuvē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Lai arī cik lielu virtuvi izbūvētu, reizēm gadās, ka pēc īsāka vai ilgāka laika sāk pietrūkt vietas visiem virtuves piederumiem un pārtikas produktiem. Veicot remontdarbus, noteikti pievērs uzmanību šiem pieciem padomiem, kā efektīvi un maksimāli izmantot brīvās vietas virtuvē.

1. Apdomā, kas tev būs nepieciešams

Kārtīgi apskati savu pašreizējo virtuvi un padomā, kas to varētu padarīt labāku. Vai tu vēlētos tīru virtuves virsmu un atbrīvoties no sīkumiem? Vai arī ik dienas tu izmanto svaigus dārzeņus un augļus, kam nepieciešams milzīgs virtuves skapis? Izveido sarakstu ar lietām, par kurām tu sapņo un ko vajadzētu uzlabot. Šādā veidā, pašam nemanot, radīsies plāns ar darāmajiem darbiem un ieviešamajiem virtuves uzlabojumiem.

Foto: Unsplash

2. Skaties nākotnē

Varbūt šajā momentā ģimeni veido divi vai trīs cilvēki, taču nākotnē šis skaits varētu palielināties, tāpēc jau laicīgi plāno plašāku virtuvi un ietilpīgākas virtuves mēbeles. Ja nespēj izrēķināt vai izplānot, cik daudz vietas būs nepieciešamas, izmēģini šādu likumu: ierēķini katram pieaugušajam, tostarp jaunietim no 16 gadiem, divus virtuves skapīšus, bet bērnam - pa vienam. Aptuveni šāds skapīšu skaits būs nepieciešams katram ģimenes loceklim un viņa traukiem, virtuves piederumiem un vēl viesu traukiem.

3. Atvēli vietu trauku skapim

Pēdējā laikā ārkārtīgi populāras ir kļuvušas virtuves salas un iebūvējamie trauku skapji. Abas virtuves detaļas ir ārkārtīgi noderīgas, un tajās var glabāt veselu lērumu virtuves piederumu, traukus, pārtikas produktus un pat virtuves tehniku. Daudziem pavārmākslas entuziastiem virtuves sala un milzīga virtuves skapja iebūvēšana ir lielākais sapnis, taču jāņem vērā, ka šīs lietas aizņem daudz vietas virtuvē un tieši šo lietu dēļ var nākties upurēt vietu kādai citai svarīgai virtuves detaļai.

4. Izmanto šķietami neveiksmīgos stūrus

Remontējot virtuvi, pievērs uzmanību katram stūrim, kolonnai vai kādai sienas ailei. Katrā no stūriem ir iespējams izveidot plauktus, piestiprināt stieņus, kur uzkarināt virtuves piederumus, vai izveidot rotējošu garšvielu turētāju. Ļaujies iztēlei, taču neaizmirsti, ka pārblīvēti plaukti var arī bojāt virtuves kopējo paskatu.

Foto: Unsplash

5. Paslēp mazo virtuves tehniku

Virtuves virsmas ir kā magnēts dažādām ierīcēm, piemēram, mikroviļņu krāsnij, tosterim, virtuves kombainam, sulu spiedei, kafijas aparātam un vēl simts un vienai citai. Jau pirms virtuves pārvērtībām rūpīgi pārdomā, kur liksi tehniku, piemēram, iebūvē mikroviļņu krāsni virtuves iekārtā, izveido aizveramu skapi, aiz kura durvīm novietots un jau pieslēgts tosteris, kafijas aparāts un citas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu