Argumenti, kādēļ savai virtuvei izvēlēties keramisko izlietni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Villeroy & Boch

Pastāv mīts, ka keramiskās izlietnes, kas tiek asociētas ar vannas istabu, ātri ieplaisā un dzeltē, tādēļ virtuvei tās labāk neizvēlēties. Villeroy & Boch Gustavsberg Latvijas filiāles pārdošanas un mārketinga vadītāja Liene Freimane šo stereotipu lauž, norādot, ka Villeroy & Boch keramiskās virtuves izlietnes, kas tiek ražotas Francijā, ir ļoti izturīgas un ilgnoturīgas. Šo izlietņu keramika, pateicoties tām pievienotajām kvarca smiltīm un titāna dioksīdam, ir daudz blīvāka nekā ierasti. Lūk, četri būtiski speciālistes argumenti, kādēļ virtuvei tomēr izvēlēties keramisko izlietni. Kā arī ieteikumi virtuvē uzdrīkstēties būt drosmīgākiem un iekļaut tajā izlietni košās krāsās.

Kopšana

Salīdzinot ar metāliskajām vai akmens masas izlietnēm, keramiskās ir ievērojami vieglāk kopjamas, kas ir viens no lielākajiem pozitīvajiem aspektiem. Akmens masas izlietnēm, kas ir diezgan populāra izvēle virtuvei, ir poraina virsma - šajās porās sakrājas kaļķakmens, tauki un citas nogulsnes, ko nav viegli iztīrīt. Tikmēr keramikas izlietnēm ir mazākas poras, kā arī to glazūrā ir speciāli iestrādāta viela Ceramicplus, kura laika gaitā nenomazgājas. Rezultātā keramiskās izlietnes ir vieglāk kopjamas, kā arī tās var kopt retāk un vairāk laika pavadīt ar ģimeni. Vēl, atšķirībā no metāliskajām izlietnēm, keramiskās neuzsūc smakas, līdz ar to nav nepieciešama virkne tīrīšanas līdzekļu, kā arī nav jātērē pārlieku daudz laika to kopšanai.

Foto: Villeroy & Boch

Higiēna

Vēl viens būtisks iemesls, kādēļ izvēlēties keramisko izlietni, ir tas, ka tās nepiesūcas ar smakām. Piemēram, izvēloties Villeroy & Boch ražotās keramiskās izlietnes ar papildu plauktu, to var izmantot dēlīša vietā. Nomazgājot šo virsmu ar maigu ziepjūdeni, tā atkal ir tīra un bez smakas. Piemēram, ja tikko esi griezis jēlu lasi, pēc tam, kad ar mitru lupatiņu esi virsmu noslaucījis, vari droši uz tās griezt augļus - tiem nebūs iepriekš grieztā produkta garša vai smarža. Tāpat iestrādāta viela glazūrā - Ceramicplus atgrūž baktērijas un neļauj tām iesūkties virsmā, būtiski uzlabojot higiēnu.

Foto: Villeroy & Boch

Izturība pret smagiem un asiem priekšmetiem

Keramikas izlietnes ir patiesi izturīgas un ilgi kalpojošas. Liene Freimane stāsta, ka, veicot vairākus eksperimentus, kur keramiskās izlietnes tika pārbaudītas ar smagu katlu un asu nažu palīdzību, tās godam izturēja. Iespēja, ka keramiskā izlietne saplaisās, ir minimāla, tādēļ vienīgais iemesls, kāpēc to vajadzētu mainīt, ir morāla novecošana.

Foto: Villeroy & Boch

Izturība pret temperatūras izmaiņām

Lai keramika sakarstu vai atdzistu, vajadzīgs ļoti ilgs laiks. Temperatūru maiņa šādām izlietnēm ir nieks. Tās lielais blīvums ļauj vienā brīdī iegāzt katlu ar verdošu ūdeni un jau nākamajā - izbērt ledus kastes saturu.

Protams, keramiskās izlietnes ir dārgākas, atzīst L.Freimane, taču šāds pirkums jāskata kā ieguldījums nākotnē: «Tās attaisnos savu cenu, jo kalpos ļoti ilgus gadus, būs viegli kopjamas, un tām nav mehānisku detaļu, kas varētu saplīst.»

Foto: Villeroy & Boch

Jāņem vērā arī mūsdienu mājokļu iekārtojuma specifika. Lielā daļā dzīvokļu un māju viesistaba ir savienota ar virtuvi, kas liek piedomāt pie virtuves interjera dizaina, jo cilvēki saviem viesiem vēlas atstāt pašu labāko iespaidu. Keramiskās izlietnes šajā gadījumā būs piemērots interjera elements, jo tās izskatās pieklājīgi un to krāsu gammu var variēt. Villeroy & Boch piedāvā 18 dažādu toņu keramiskās izlietnes. Šīm izlietnēm ir iespēja pasūtīt arī pop-up funkciju, ziepju un mazgāšanas līdzekļu dozatorus un dažādus citus aksesuārus (virtuves dēlīši, sietiņi, žāvēšanas paliktņi, groziņi un citi).

Villeroy & Boch Gustavsberg Latvijas filiāles pārdošanas un mārketinga vadītāja Liene Freimane norāda, ka izlietne var kļūt par spilgtu virtuves akcentu, tādēļ aicina būt drosmīgiem un pārmaiņas pēc izvēlēties izlietni nevis baltā vai kādā neitrālā krāsu tonī, bet gan spēlēties ar krāsām. Lai krāsaino izlietni virtuves kopējā skatā iekļautu veiksmīgi, viņa piedāvā iepazīties ar vācu – dāņu dizaineres Gesas Hansenas iedvesmojošajiem padomiem, kā kombinēt krāsainu izlietni ar virtuves mēbelēm, virsmu un aksesuāriem:

Smaragda krāsa, kas mājās ieviesīs svaigu pavasara sajūtu, lieliski saderēs ar tumšu kastaņkoka galda virsmu. Ja vēlies papildināt virtuvi ar zaļo toni, sienu dekorēšanai izmanto maigo piparmētras vai meža zaļo toni. Īpaši svaigi zaļais meža tonis izcelsies uz betona vai matēta metāla fona.

Foto: Villeroy & Boch

Saullēkta dzeltenais virtuvē nodrošinās vasaras elpu. To var izmantot kombinācijā ar telpaugiem, gaišu ozolu, tādējādi radot telpā svaiguma un maiguma efektu. Gaišā telpā saullēkta toņi ideāli saskanēs ar pasteļtoņiem, savukārt kontrastu cienītāji var izvēlēties melnu granītu vai marmoru. Dabīgu izskatu piešķirs arī silti brūnais koka tonis. Tikmēr sienām vai akcentos dizaineres iesaka izmantot citrona vai saules dzelteno toni.

Foto: Villeroy & Boch

Koraļļu krāsa ir tik spēcīga, ka arī bez akcentiem pievērsīs uzmanību virtuvei. Šādas krāsas izlietne saderēs ar gaišām virsmām un mēbelēm, piemēram, pelēku koku, bēšu smilšakmeni, baltu marmoru vai gaišu betona virsmu. Maģisku harmoniju telpā izdosies radīt ar maigiem pasteļu toņiem no rosé vai tumšās marsalas krāsas, savukārt interesantu akcentu virtuvē radīs mirdzošs varš.

Foto: Villeroy & Boch

Pusnakts zilais ir ziemas krāsa. Tā ir auksta, taču maigas miglas un gaiši pelēkā apvienojums zilajai krāsai piešķir īpašu auru. Dizainere stāsta, ka pusnakts zilais tonis ideāli izcelsies uz tradicionālām baltām un zilām mēbelēm, piemēram, gaiša betona krāsas mēbele un balta virsma. Arī gaišāk zilu toņu izlietnes virtuvē iekļausies harmoniski, turklāt tās telpai piešķirs jūras klātbūtni. Zilajam tonim izcelties ļaus gaišs koks, piemēram, eļļots ozols.

Foto: Villeroy & Boch

Vairāk uzzini šeit!

Īpaša akcija: no 2018.gada maija līdz 2019.gada 30.aprīlim Villeroy & Boch keramiskās virtuves izlietnes no Subway kolekcijas pieejamas ar 25% atlaidi! Izmanto iespēju un atrodi savu ĪSTO izlietni!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu