Tur pat karaliene noģērbjas jeb 7 pilis, kuras karaliskā ģimene sauc par mājām

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tas, ka Lielbritānijas karaliene Elizabete II dzīvo Bekingemas pilī, ir skaidrs, bet kur mitinās pārējie karaliskās ģimenes locekļi? Kuras pilis, muižas vai savrupnamus viņi dēvē par mājām?

 
Foto: Scanpix

Karaliene Elizabete II un Edinburgas hercogs, princis Filips

Bekingemas pils ir vieta, kur Lielbritānijas karaliene gan dzīvo, gan ikdienā pilda darba pienākumus, ja atrodas Londonā. Karaliene un princis Filips brīvdienās bieži dodas uz Vindzoras pili. Augustā un septembrī abi mitinās Balmorālas pilī Skotijā, bet Ziemassvētkus tradicionāli sagaida Sandringemas savrupnamā Norfolkā.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla

2003. gadā Velsas princis par savu oficiālo rezidenci izziņoja Klarences māju, kur Karaliene Māte dzīvoja no 1953. gada līdz savai nāvei, 2002. gadam. Kamilla Pārkere-Boulza pēc kāzām ar princi Čārlzu (2005. gadā) renovēja greznu māju pretī Svētā Džeimsa pilij un izziņoja šo vietu par oficiālo dzīvesvietu abiem. Princis Viljams un princis Harijs arī šeit dzīvoja, līdz pārcēlās uz savām privātajām rezidencēm Kensingtonas pilī - attiecīgi 2011. un 2012. gadā.

 
Foto: Scanpix

Kembridžas hercogu pāris

Kopš 2017. gada vidus Kensingtonas pils pirmais apartaments ir Kembridžas hercogu ģimenes oficiālā mājvieta. Pirms tam ģimene dzīvoja Anmerholā Norfolkā, karalienes Sandringemas īpašumā.

 
Foto: Scanpix

Saseksas hercogu pāris

2013. gadā princis Harijs iekārtojās divu guļamistabu lielā Notingemas kotedžā Kensingtonas pilī, kur pēc oficiālās saderināšanās izziņošanas ievācās arī viņa līgava Megana Mārkla. Mēļo, ka pārim pienāksies lielāka platība, kad abiem pieteiksies atvase.

 
Foto: AP/Scanpix

Princese Anna

Kamēr princeses Annas galvenā Londonas rezidence ir Svētā Džeimsa pils, karalienes vienīgā meita un viņas vīrs, sers Timotijs Laurenss, biežāk laiku pavada Getkombas parkā Glosterā. Abu meita Zāra Tindalla arī turp pārcēlās un dzīvo kopā ar ģimeni kopš 2013. gada. Ģimenei labāk patīk lauki, ne lielpilsētas.

 
Foto: AFP/Scanpix

Jorkas hercogs, princis Endrjū, princeses Eižēnija un Beatrise

Karalienes trešā atvase, princis Endrjū, Jorkas hercogs, 2004. gadā pārcēlās uz dzīvi 30 istabu plašā karaļnamā Vindzoras Greita parkā. Šeit dzīvo arī abas princeses Eižēnija un Beatrise. Baumo, ka prinča bijusī sieva Sāra Fergusone arī šeit nereti manīta, kaut abi ir šķīrušies kopš 1996. gada.

Pēc oficiālās saderināšanās paziņošanas princese Eižēnija kopā ar līgavaini ievācās Kensingtonas pils kompleksā, netālu no Saseksas hercogu pāra dzīvesvietas.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Veseksas grāfs, princis Edvards un Veseksas grāfiene Sofija

Karalienes jaunākais dēls un viņa sieva Sofija lielāko dzīves daļu pavada Surejā, Bagšotas parkā. Tur mitinās arī abu bērni, tomēr oficiālais prinča īpašums ir 57 istabas un 87 akrus liels īpašums kādā no karaļzemēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu