Country Bauska 20. jubilejas festivāls jau 13. un 14. jūlijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

20. Starptautiskais kantri mūzikas festivāls Country Bauska šogad norisināsies nākamajā nedēļas nogalē pēc Dziesmu un Deju svētkiem 13. un 14. jūlijā Bauskas Pilskalna estrādē. Galvenā zvaigzne šajā jubilejas festivālā būs kantri pasaules leģenda Sāra Džorija (Sarah Jory) no Lielbritānijas.

«Šīs vasaras jubilejas festivālam esam sarūpējuši īpašu programmu. No sirds iesaku izbaudīt kantri mūzikas leģendas, par pasaulē labāko atzītās stīlģitāristes Sāras Džorijas un viņas pavadošās grupas «The Next Level» uzstāšanos Festivāla otrajā dienā plkst. 23:00. Domāju, ka tāpat kā 2006. gadā, kad publika Sāru burtiskā nozīmē nēsāja uz rokām, arī šovasar mūs sagaida iedvesmojošs šovs. Tāpat ar pasaulē arvien pieprasītāko un jauniešu vidū populāro heavy- countryrock stilu mūs priecēs grupa «Country Hell» no Krievijas. Savukārt īpaša dāvana visiem dejotājiem 20. jubilejā būs zviedru grupas «Highway 40» priekšnesums, kas akcentēts ar ritma sekciju un veidots nepārtrauktā popūrija stilā, iekļaujot visas populārās līnijdeju versijas. Tāpat lepojamies ar «Music Road Pilots» (Nīderlande) un «Willie Jones Band» no ASV un labāko pašmāju un kaimiņu kantri mūziķu dalību festivālā,» stāsta festivāla dibinātājs un rīkotājs Uldis Ozoliņš.

Ieskaties Country Bauska festivāla programmā

«Kā ierasts, festivāla dienā būs arī bezmaksas koncerts pie Bauskas novada domes ēkas, kur dzirdēsiet «Willie Jones Band» no ASV, «Country Hell» un «Duo Ro» no Krievijas, kā arī redzēsiet labāko Latvijas medību suņu parādi,» aicina Festivāla producents un mūziķis Mārtiņš Jātnieks.

Domājot par apmeklētāju ērtībām, festivāla teritorijā starp gleznainajām Mūsu un Mēmeli būs nu jau tradicionālā un savulaik pirmā telšu pilsētiņa Latvijas festivālu vēsturē. Un šogad Country Bauska būs arī savs nakts ekspresis, lai rīdzinieki, kuri to vēlas, var nokļūt mājās tūlīt pēc koncertiem.

Vairāk par festivālu: www.countrybauskafestival.lv vai Facebook: @countrybauska

Pirmais kantri mūzikas festivāls Latvijā notika 1999. gadā Bauskas Pilskalna estrādē, un gadu no gada festivāls ir audzis un apliecinājis, ka kantri mīļotāju pie mums un kaimiņvalstīs netrūkst. Deviņpadsmit festivālos ir piedalījušās 26 Latvijas grupas un 50 ārvalstu grupas no ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Vācijas, Francijas, Polijas, Slovākijas, Beļģijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Luksemburgas, Dānijas, Krievijas, Igaunijas un Lietuvas. Ar īpašu lepnumu jāatzīmē ka festivālā ir uzstājušies tādas kantri pasaules mūzikas zvaigznes kā «The Bellamy Brothers» un «Asleep At The Wheels» no ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu