EK piešķir Spānijai un Grieķijai jaunu ārkārtas palīdzību migrācijas problēmu risināšanai (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA

Eiropas Komisija (EK) piešķirs jaunu ārkārtas palīdzību Spānijai un Grieķijai, lai tām palīdzētu tikt galā ar imigrācijas radītajiem izaicinājumiem, kopā piešķirot 45,6 miljonus eiro.

EK pirmdien paziņoja, ka Spānija saņems 25,6 miljonus eiro, lai uzlabotu imigrantu uzņemšanas iespējas tās dienvidu piekrastē un Ziemeļāfrikas anklāvos Seutā un Meliljā, kā arī palīdzētu atgriezties atraidītajiem patvēruma lūdzējiem.

Vēl 20 miljoni eiro tiks piešķirti ANO Bēgļu aģentūrai (UNHCR), lai uzlabotu imigrantu uzņemšanas apstākļus Grieķijā, it īpaši Lesbas salā, paziņoja EK.

EK migrācijas, iekšlietu un pilsonības komisārs Dimitris Avramopuls norādīja, ka pēdējā gada laikā pieaudzis Spānijā ieradušos imigrantu skaits un Grieķijas salas izjūt būtisku spiedienu.

Līdz ar jauno naudu EK kopš 2014.gada ārkārtas palīdzībai migrācijas problēmu risināšanai piešķīrusi vairāk nekā vienu miljardu eiro, un šo naudu galvenokārt saņēmušas Itālija, Grieķija, Bulgārija, Horvātija, Vācija, Zviedrija un Spānija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu