Pērn policija meklēšanā izsludinājusi 1455 bezvēsts pazudušas personas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Valsts policija pagājušā gadā meklēšanā izsludināja 6402 personas, tai skaitā bezvēsts pazudušas 1455 personas, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) apkopotā informācija.

2016.gadā meklēšanā kopumā bija izsludinātas 6807 personas, tai skaitā 1243 bezvēsts pazudušas personas. Pērn kā bezvēsts pazuduši izsludināti 520 nepilngadīgie.

Lai iegūtu informāciju neatpazīta cilvēka līķa identificēšanai pagājušā gadā policija atbilstoši resoriskajai pārbaudei meklēšanā tika izsludināta 141 mirusi persona.

IeM norāda, ka Valsts policijas un zvērinātu notāru līdzšinējā sadarbībā ir konstatēti gadījumi, kad sadarbībā ir izdevies atrast meklēšanā izsludinātas personas vai saņemt informāciju par personām, kuru rīcībā ir viltoti dokumenti.

Ņemot vērā minēto, valdības atbalstītie grozījumi paredz notāriem piešķirt piekļuvi valsts informācijas sistēmas aktuālajai daļai par iekļautajām ziņām par personām, mantu un dokumentiem notāra amata darbību veikšanas laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu