Atlūgumu iesniedzis ilggadējs Saeimas autobāzes direktors Podgaiskis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Atlūgumu iesniedzis ilggadējs Saeimas autobāzes direktors Jānis Podgaiskis, kura lēmumu šodien atbalstīja Saeimas prezidijs.

Prezidija sēdē Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) pateicās Podgaiskim par ilgstošu un labu darbu Saeimas autobāzē.

Pats Podgaiskis sēdē norādīja, ka autobāzi vadījis 26 gadus, un, sasniedzot 74 gadu vecumu, viņš izlēmis, ka amats jāatstāj, lai «jaunie strādā». Vienlaikus direktors norādīja, ka nepieciešamības gadījumā būšot gatavs nākt palīgā.

Kā liecina Podgaiska amatpersonas deklarācija, pērn viņš par amata pienākumu veikšanu nopelnījis 29 335 eiro jeb 2445 eiro mēnesī. Pērn viņš saņēmis arī pensiju 29 197 eiro apmērā.

Podgaiskis pagājušā gadā par 75 000 eiro pārdevis dzīvokli, kā arī dāvinājumā saņēmis 50 000 eiro. Bezskaidrā naudā Saeimas autobāzes direktoram uzkrāti 74 000 eiro, bet skaidrā naudā - 64 431 eiro.

Podgaiskim pieder vairāki īpašumi Rīgā, kā arī zemes un ēkas nekustams īpašums Skultes pagastā. Tāpat viņam īpašumā ir 1985.gada vieglā automašīna «VAZ 21013».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu