No cietuma Berlīnē dažās dienās aizbēguši deviņi ieslodzītie

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BERLIN SENATE ADMINISTRATION FOR JUSTICE / HANDOUT / BERLIN SENATE ADMIN FOR JUSTICE

Piecu dienu laikā no Berlīnes Plecenzes cietuma aizbēguši deviņi ieslodzītie. Dažu dienu laikā cietumā notikuši četri bēgšanas gadījumi, kas izraisījuši bargu sabiedrības kritiku Berlīnes amatpersonu virzienā, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. Trīs izbēgušie cietumnieki jau notverti vai paši atgriezušies, savukārt atlikušie seši turpina bēguļot.

Ceturtdien, 28.decembrī, četri ieslodzītie, izmantojot leņķa slīpmašīnu un āmuru, caur ventilācijas šahtu izkļuva no cietuma darbnīcas un pēc tam izlīda pa apakšu cietuma žogam

Neskatoties uz to, ka notikušo bija fiksējušās cietuma novērošanas kameras, bēgšanu cietuma amatpersonas pamanīja tikai 41 minūti pēc notikušā.

Divi no šajā bēgšanā iesaistītajiem noziedzniekiem joprojām nav notverti.

Piektdien, 29.decembrī noskaidrojās, ka viens ieslodzītais nav atgriezies no brīvdienas ārpus cietuma, kas viņam tika piešķirta ceturtdien.

1.janvārī cietuma amatpersonas paziņoja, ka pagājušā gada pēdējā dienā pa vienas cietuma kameras logu izbēguši divi ieslodzītie. Vēlāk viens no viņiem brīvprātīgi atgriezies.

Savukārt 2.janvārī cietuma vadība paziņoja, ka nedēļas nogalē no cietuma izbēguši vēl divi ieslodzītie.

Informācija par bēgšanas gadījumiem izraisījusi sabiedrības zobošanos sociālajos tīklos.

Viens sociālo tīklu lietotājs rakstījis, ka Plecenzes cietums ir kā slavenais Berlīnes naktsklubs «Berghain» no tā izkļūt ir vieglāk, nekā tajā iekļūt.

Berlīnes pašvaldības opozīcija jau pieprasījusi Berlīnes tieslietu departamenta atkāpšanos no amata.

Departaments sola izveidot īpašu komisiju, kura izvērtēs iespējas uzlabot drošības situāciju Plecenzes cietumā.

Plecenzes cietums daļēji ir atvērtā tipa cietums, kura ieslodzītie var pretendēt uz «brīvdienām» ārpus cietuma sienām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu