Lauksaimniecības uzņēmuma «Agrofirma Zelta Druva» apgrozījums pērn pieauga par 22,4%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lauksaimniecības uzņēmums SIA «Agrofirma Zelta Druva» pagājušajā gadā strādāja ar 3,545 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 22,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās vairākas reizes - līdz 207 867 eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

Uzņēmuma vadība norāda, ka aizvadītā gada sākumā svaigpiena iepirkuma cena bija stabilizējusies un to varēja uzskatīt par apmierinošu, bet gada beigās globālo tendenču ietekmē tā sāka sarukt. Vienlaikus 2017.gads bija raksturīgs ar labām graudu un augkopības kultūru ražām, tādēļ daļu no lopkopības realizācijas zaudējumiem varēja segt augkopība.

Kompānijas atzīst, ka uzņēmuma darbībai draudus rada pasaules ģeopolitiskās tendences, un to ietekme uz ekonomiskajiem radītājiem, piena iepirkuma cenu dinamikas neprognozējamība un arvien izteiktāks darba roku trūkums, kā arī neskaidrība saistībā ar Eiropas Savienības (ES) nākotnes lauksaimniecības politiku. Tomēr kompānijas apgrozījums un veiktie ieguldījumi dod teorētiskas iespējas šos draudus pārvarēt, par ko liecina iepriekšējo krīžu pieredze.

Uzņēmuma vadība norāda, ka 2017.gadā kompānija sāka vērienīgu graudu apstrādes kompleksa celtniecību 1,87 miljonu eiro vērtībā, piesaistot Lauku Atbalsta programmas līdzekļus no Eiropas Savienības fondiem. Tāpat kompānija pērn par pašu līdzekļiem modernizēja arī lauksaimniecības tehniku, investējot 473 000 eiro.

Kompānijas vadība uzsver, ka augkopībā uzņēmuma prioritāte joprojām ir lopbarības ražošana galvenokārt pašu lopkopībai. 2018.gada paredzēts īstenot pasākumus, kas atvieglotu iespējas kompānijai pārvarēt iespējamās krīzes nākotnē, ka arī straujāk attīstīt augkopību, turpinot modernizēt tehniku un noslēdzot graudu apstrādes kompleksa celtniecību.

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka 2016.gadā «Agrofirma Zelta Druva» strādāja ar 2,895 miljonu eiro apgrozījumu un 617 104 eiro zaudējumiem.

«Agrofirma Zelta Druva» ir reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,031 miljons eiro. «Agrofirmas Zelta Druva» galvenais darbības veids ir lauksaimniecība, pamatā piena lopkopība. Uzņēmums ražo arī liellopu gaļu, rapsi, pārtikas un lopbarības graudus, ka arī citu lopbarību savām lopkopības vajadzībām. Uzņēmums pieder vairākām Latvijas privātpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu