Pēc AT tiesneses Skultānes došanās pensijā tiek meklēts jauns AT tiesnesis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departamentā tiek meklēts jauns tiesnesis, liecina informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

AT pārstāve Rasma Zvejniece aģentūrai LETA skaidroja, ka vakance radusies, jo līdzšinējā AT tiesnese Ilze Skultāne pērn devās pensijā.

Konkursā var piedalīties zemāku instanču tiesneši, kuriem ir vismaz desmit gadu kopējais darba stāžs tiesneša amatā, vai tiesnesis, kuram ir maģistra vai doktora grāds, skaidroja Zvejniece.

Tāpat konkursā var piedalīties arī personas, kas bijušas Satversmes tiesas tiesneša, starptautiskas vai pārnacionālas tiesas tiesneša amatā.

Uz AT tiesneša amatu var pretendēt arī persona, kurai ir ne mazāk kā 15 gadu kopējais darba stāžs augstskolas tieslietu specialitātes akadēmiskā personāla, zvērināta advokāta vai prokurora amatā.

Pretendenti amatam var pieteikties līdz 23.jūlijam.

Konkursā tiesneša amata kandidātus vērtēs saskaņā ar AT tiesneša amata kandidāta atlases, stažēšanās un kvalifikācijas eksāmena kārtošanas kārtību, ko Tieslietu padome apstiprināja šā gada 25.jūnija sēdē.

Ja uz AT tiesneša amatu pretendē persona, kas nav bijis tiesnesis, viņam jākārto kvalifikācijas eksāmens, ko pieņem Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija.

Konkursa otrajā kārtā visus kandidātus izvērtē tā departamenta, kurā ir tiesneša amata vakance, tiesnešu kopsapulce.

Novērtēšana notiek, pamatojoties uz kritērijiem, kas noteikti Tieslietu padomes apstiprinātajā kārtībā. Departamenta tiesnešu kopsapulce sniedz atzinumu par izvēlēto kandidātu.

Galīgo lēmumu par AT tiesneša apstiprināšanu pieņem Saeima, gadījumos, kad kandidāts nav tiesnesis vai Tieslietu padome, ja kandidāts jau ir tiesnesis.

Jau vēstīts, ka Skultāne 2017.gada 31.decembrī beidza pildīt amata pienākumus un devusies pensijā, aģentūru LETA informēja AT.

Skultānes darba stāžs tiesneša amatā ir 33 gadi. Viņa bijusi rajona tiesnese, Bauskas tiesas priekšsēdētāja, pēc Satversmes tiesas izveidošanas 1996.gadā bijusi jaunās tiesas pirmā sastāva tiesnese. Kad 2004.gadā pēc Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās tika veidotas administratīvās tiesas, tai skaitā Administratīvo lietu departaments Augstākajā tiesā, Skultāne bija jaunā departamenta pirmajā tiesnešu sastāvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu