Putins paziņo, ka Krievija panākusi «īstu izrāvienu» kodolieroču izstrādē (6)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SERGEI CHIRIKOV / EPA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņojis, ka Krievijas topošie kodolieroči attīstības ziņā apsteigšot ārvalstu ražojumus par vairākiem gadiem un pat desmitgadēm.

Uzrunā militāro akadēmiju absolventiem Kremlī prezidents apgalvoja, ka jaunie ieroči esot liels lēciens uz priekšu valsts militāro spēju attīstībā.

Putins paziņoja, ka Krievija panākusi «īstu izrāvienu» jauno ieroču izstrādē.

Prezidents konkrēti minēja starpkontinentālo raķeti «Sarmat» un lidaparātu «Avangard», kā arī virsskaņas raķeti «Kinžal», kas jau iekļauta armijas arsenālā.

Putins 1.martā ikgadējā runā par valsts stāvokli Krievijas parlamenta abu palātu kopīgā sēdē paziņoja, ka Krievija esot izstrādājusi jaunus kodolieročus, tostarp spārnoto raķeti un zemūdens aparātu, ko ienaidnieks nespēšot pārtvert.

Putins skaidroja, ka līdz ar jauno ieroču radīšanu ASV vadītā NATO pretraķešu aizsardzības sistēma kļuvusi «nelietojama», turklāt tas faktiski arī nozīmējot galu, pēc Putina teiktā, Rietumu centieniem kavēt Krievijas attīstību.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu