Filipīnās izskalota «dīvaina» okeāna radība

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Filipīnu pludmalē izskalota dīvaina, šķietami gariem «matiem» noklāta radība. Kamēr vieni domā, ka tas ir kāds nezināms okeāna dzīļu iemītnieks, citi pieļauj, ka tās ir vien daļēji sadalījušās vaļa mirstīgās atliekas, vēsta bulvārpreses portāls «The Independent».

Apmēram sešus metrus garā radība Filipīnu krastos tika izskalota piektdienas pievakarē.

Dīvainais atklājums māņticīgākajiem iedzīvotājiem licis minēt, ka «gaidāms kas slikts», norāda portāls.

Tas nav pirmais gadījums, kad Filipīnās izskalotas neparastas radības. 2017.gada februārī Dinagatas salas piekrastē uzradās «matains» radījums, kura izcelsmi sākumā bija grūti izskaidrot. Galu galā eksperti secināja, ka tas bija valzirga vai vaļa līķis, bet tā «mati» patiesībā bija muskuļu audi vēlīnā sadalīšanās stadijā.

Valdības pārstāvji uzskata, ka arī pagājušonedēļ izskalotā radība varētu būt daļēji sadalījies valis.

«Šodien mēs tikai savācām paraugus, lai tos analizētu,» sacīja vietējās zvejniecības aģentūras pārstāvis Vokss Krusada. «Pašlaik varam pateikt, ka tas ir valis, bet konkrētu sugu nevaram pateikt. Audu paraugi nosūtīti uz DNS analīzēm laboratorijā.»

Krusada arī norādīja, ka noslēpumainā radība, kas izdala ļoti nelāgu smaku, tiks apglabāta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu