Irānas prezidents devies uz Eiropu apspriest kodolvienošanās nākotni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ATTA KENARE / AFP

Irānas prezidents Hasans Ruhani pirmdien devies vizītē uz Eiropu, lai runātu par kodolvienošanās nākotni. Ruhani pirmdien devies uz Šveici, bet trešdien dosies uz Vīni, kur 2015.gada jūlijā Irānas un pasaules lielvaras parakstīja vienošanos par Irānas kodolprogrammas ierobežošanu apmaiņā pret sankciju atvieglošanu.

ASV prezidents Donalds Tramps maijā paziņoja, ka Savienotās Valstis izstājas no pasaules lielvaru noslēgtās kodolvienošanās ar Irānu un ka Vašingtona atjauno pēc šīs vienošanās noslēgšanas apturētās sankcijas.

Vizīte būs «iespēja runāt par vienošanās nākotni», žurnālistiem lidostā Teherānā sacīja Ruhani.

«Ņemot vērā ASV izstāšanos (..) un intensīvās sarunas starp Irānu un Eiropu par veidu, kā saglabāt vienošanos», šī vizīti ir ļoti svarīga, sestdien paziņoja Irānas Ārlietu ministrija.

Austrija svētdien uz sešiem mēnešiem pārņēma Eiropas Savienības (ES) rotējošo prezidentūru, bet Šveice pārstāv ASV intereses Irānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu