Merkele: Migrācija var kļūt par ES likteņa noteicēju (30)

LETA/AP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien paziņoja, ka migrācija var noteikt Eiropas Savienības (ES) likteni. «Eiropai ir daudzi izaicinājumi, taču migrācija var kļūt par Eiropas Savienības likteņa noteicēju,» uzrunā parlamentā pirms došanās uz ES līderu samitu Briselē pavēstīja Merkele.

Viņa arī aizstāvēja savu lēmumu 2015.gadā atvērt valsts robežas imigrantiem, norādot, ka tas bijis vienreizējs humāns žests, lai palīdzētu mazināt spiedienu uz citām Eiropas valstīm.

Pēc Merkeles teiktā, 2015.gadā pie viņas personīgi vērsušies Austrijas un Ungārijas līderi ar lūgumu palīdzēt, kad imigranti plūduši viņu valstīs.

«Mēs teicām, ka ārkārtas situācijā mēs palīdzēsim, un šodien tāpat kā tad es domāju, ka tas bija pareizais lēmums,» sacīja Merkele.

Viņa norādīja, ka tagad situācija ir mainījusies un ka Eiropai vajadzīgs kopīgs risinājums migrantu jautājumam.

Pēc viņas teiktā, par atsevišķiem jautājumiem joprojām pastāv domstarpības, taču ir arī vienprātība par nepieciešamību samazināt migrāciju, apturēt kontrabandistus un stiprināt Eiropas ārējās robežas.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu