Brazīlijā notiek pasaulē lielākais geju praids

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijā simtiem tūkstoši cilvēku svētdien pulcējās ikgadējā Sanpaulu geju praida parādē, kas tur notiek jau 22. reizi, ziņo aģentūra «Reuters». Rīkotāji apgalvo, ka tā esot lielākais geju, lezbiešu, biseksuāļu un transpersonu parāde pasaulē.

Pirmais Sanpaulu praids notika 1995.gadā, un toreiz to apmeklēja vien aptuveni 2000 cilvēku.

Šogad pasākums tika aizvadīts svētku noskaņojumā ar varavīksnes karogiem un neparastiem tērpiem.

Tikmēr aktīvisti pieprasīja līdzvērtīgas tiesības seksuālo minoritāšu, transseksuāļu un starpdzimumu indivīdu (kas piedzimuši ar abu dzimumu dzimumpazīmēm) kopienām.

Līdztekus krāsainajai parādei Sanpaulu notika vēl citi ar praidu saistīti pasākumi.

Sanpaulu parāde 2006.gadā pirmoreiz tika iekļauta Ginesa pasaules rekordu grāmatā kā lielākais geju praida pasākums visā pasaulē.

Tikmēr statistikas dati liecina, ka 2017.gadā par gandrīz trešdaļu pieaudzis pret LGBT kopienas pārstāvjiem pastrādāto vardarbīgo noziegumu skaits. Homofobija pērn Brazīlijā prasījusi vismaz 445 cilvēku dzīvības, ziņo «The Guardian». 387 no tām bija slepkavības, bet 58 - pašnāvības.

Brazīlija ir viena no līderēm vardarbīgo noziegumu skaita ziņā. 2016.gadā tur tika pastrādāts rekordaugsts slepkavību skaits - aptuveni 62 000.

Brazīlijas sabiedrība ir sašķelta. Lai arī tur notiek lielākais geju praids pasaulē un ir atļautas viendzimuma laulības, vienlaikus pastāv arī liela evaņģēlisko baznīcu un konservatīvo politiķu ietekme.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu