Protests pret praidu pie Vērmanes dārza pulcē dažus desmitus cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Fonda «Stop imigrācijai» pieteiktajā protesta akcijā pret praidu pie Vērmanes dārza pulcējušies aptuveni 30 cilvēki, kuri sadalījušies divās daļās - vieni stāv uz Merķeļa ielas, bet pārējie uz Krišjāņa barona ielas. Organizatori pasākumu definējuši kā «protestu pret homoseksuālu un citu mentālu noviržu popularizēšanu».

Protestētāji cenšas uzrunāt garāmgājējus, tomēr atsaucība nav liela.

Piketētājiem rokās ir plakāti, kuros pausts skaidrs viedoklis pret «Baltijas praidu» un seksuālajām minoritātēm. Viens no plakātiem vēsta «Varavīksne nav lesbiete», uz vēl kāda ir rakstīts «Māte, tēvs, ģimene». Atsevišķā plakātā citēti arī Pirmās Mozus grāmatas punkti.

Tāpat viņiem līdzi ir skaļrunis, kas pagaidām netiek izmantots.

Piketētājus no malas uzrauga Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki. Liels skaits likumsargu redzams arī Vērmanes dārzā un ap visu tā perimetru, kur pusdienlaikā sāksies «Baltijas praida» kulminācija - gājiens.

Vērmanes dārzā skan mūzika. Tajā sāk pulcēties arī praida dalībnieki, kuriem rokas ir karogi varavīksnes krāsās, kā arī plakāti ar dažādiem uzrakstiem, piemēram, «Izlaidība ir «ka» vietā rakstīt «kad», nevis iemīlēties», «Ja spējam sagremot štovētus kāpostus ar kotletēm, tad varam visu!».

Vērmanes dārzu rīta pusē apstaigāja arī kinologi ar suņiem.

Kā vēstīts, «Baltijas praida» gājiens no Vērmanes dārza startēs plkst.13. Tā organizētāji ir aicinājuši gājiena dalībniekus ignorēt pasākuma tuvumā esošos protestus, liecina informācija pasākuma programmā. «Lūdzam neiesaistīties nekādās diskusijās, nepievērst protestētājiem uzmanību, tā vietā izbaudīt gājienu un pasākumu,» uzsver organizatori.

Pēc viņu paustā, «Baltijas praida» drošības pasākumi būs ļoti nopietni, tomēr vienlaikus nedrīkst aizmirst, ka pasākums ir svētki, tādējādi dalībnieki var justies droši, brīvi un līksmi.

Vēl viens pret praidu vērsts pasākums sestdien no plkst.12 norisināsies arī Lucavsalā. Tur biedrība «Tautas tiesību kustība» aicina cilvēkus izvēlēties dalību praidā vai ģimenes svētkos, norādot, ka ir aktīvisti, kuri sapratuši «vienu patiesību» un nolēmuši organizēt «tradicionālas ģimenes svētkus brīdī, kad Rīgā notiks geju un lesbiešu gājiens centrā». Rīgas pašvaldība ir saskaņojusi pasākuma norisi.

Tikmēr Valsts policija (VP) praida laikā pieteiktajos pasākumos kārtības nodrošināšanai strādā pēc speciāli izstrādāta plāna un šim nolūkam ieplānoti nepieciešamie policijas resursi, aģentūrai LETA iepriekš apliecināja VP preses pārstāve Sigita Pildava.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu