Noskaties, cik krāšņi aizvadīts «Baltijas Praida» gājiens

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Šodien Rīgas centrā aptuveni astoņi tūkstoši cilvēku devās «Baltijas Praida» gājienā, pārstāvot gan LGBT organizācijas no vairākām valstīm, gan citas sabiedriskas organizācijas.

«Baltijas praids» katru gadu notiek kādā no Baltijas valstīm, un šogad Latvijā sauklis izraudzīts «Redzi dažādību! Redzi brīvību!». Vienlīdzības panākšana ir galvenais iemesls, kāpēc gājienā piedalījušies citu nozaru organizāciju pārstāvji.

Biedrības «Dzīvnieku brīvība» vadītājs Aivars Andersons uzsver, ka organizācijām un pilsoniski aktīviem cilvēkiem ir jāturas kopā, lai iestātos par cilvēktiesībām un tiesībām dzīvot labi, vienlīdzi un taisnīgi.

Interneta žurnāla Satori.lv galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins par iniciatīvu «Kultūra dodas praidā» stāsta, ka kultūras nozares pārstāvji devās gājienā, lai tie, kas jūtas aizmirsti, diskriminēti vai apspiesti, zinātu, ka viņi nav vieni. «Sabiedrība, kurā naids tiek akceptēts, nav īsti normāla un vesela, tāpēc gribam to labot,» uzsver iniciatīvas autors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu