Ungārijas prezidents aicinājis Orbānu veidot jauno valdību

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ungārijas prezidents Jānošs Āders pirmdien oficiāli lūdzis līdzšinējo premjerministru Viktoru Orbānu veidot jauno valdību.

Āders žurnālistiem sacīja, ka ierosinās deputātiem atkārtoti apstiprināt Orbānu premjerministra amatā, kad otrdien pirmo reizi uz sēdi sapulcēsies jaunais parlamenta sasaukums.

Ungārijā 8.aprīlī notikušajās parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu ieguva Orbāna vadītā konservatīvā partija «Fidesz», izcīnot divu trešdaļu deputātu vietu, un līdz ar to nodrošinot Orbānam trešo termiņu pēc kārtas valdības vadītāja amatā.

Priekšvēlēšanu kampaņā Orbāns lika uzsvaru uz migrācijas jautājumu, solot saglabāt stingru nostāju pret imigrāciju, «sargāt Ungārijas drošību un kristīgo kultūru».

Orbāns pie varas atrodas kopš 2010.gada, un viņa kritiķi apgalvo, ka šajā laikā viņš ir ierobežojis tiesu neatkarību, apklusinājis neatkarīgo presi un izkropļojis vēlēšanu sistēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu